tisdag 30 september 2008

Tisdagtema-vild

Tisdagstemat denna veckan är vild. Lingon är väl vilda om något tror jag, vet inte om man kan odla lingon. Jag har åtminstone inte hört talas om det. Där jag bor blev det inte många lingon så jag har inte plockat några i år. Det är inte roligt när man får leta efter dom. Sen å andra sidan så finns det ju lingonsylt i affären, men det är ju inte samma smak som hemkokt.
Detta var mitt bidrag och fler hittar du här.

måndag 29 september 2008

Utan ord

Fler bilder hittar du här.

söndag 28 september 2008

Fototriss-Mjukt

Veckans Fototriss är mjukt, som vanligt fick jag tänka till riktigt. Det finns väl nästan inte något som är mjukare än en nos på en ko, men den är ganska blöt också. Dom gillar att slicka på mina kläder men det tycker jag egentligen inte om, men ibland får jag ge med mig.
Molnen ser verkligen mjuka ut, men om de är det vet jag inte. Jag skulle gärna vilja provligga dem en dag när solen skiner, på natten tror jag det blir för kallt.

Även i baktråget är det mjukt, härligt att knåda degen som senare ska bli bröd. Av satsen blev det 36 limpor som gräddades i en stenugn, det blir en helt annan smak på bröden.
Fler bidrag hittar du här.


fredag 26 september 2008

26/9

Jag har varit lite slö med att skriva på bloggen sista tiden, men har varken haft ork eller lust det har varit lite mycket sista tiden.

Nu är hösten här på allvar med alla dess aktiviteter. Underbara dagar är det också, vi har haft sol och 18 grader varmt idag.

Jag har varit en runda i skogen idag och plockat gula kantareller, trattkantareller ser det ut att bli dåligt med här där jag bor. Men å andra sidan har jag så många torkade kvar från föregående år, så jag klarar mig med dom ännu ett år.

Det är en skogshuggare som har varit ute i kohagen och röjt några dagar. Idag sågade han sig i benet precis där skyddet slutar. Han körde själv in till sjukhuset och blev sydd, så vi visste ingenting förrän han kom tillbaka och skulle plocka ihop sina verktyg. Tur det inte tog värre och inte är det bra att arbeta ensam med motorsåg. Men på måndag skulle en kompanjon till honom också komma hit, han skulle ju varit här idag.

Jag har gjort två äppelkakor idag till fikat ikväll, vi ska ha cafekväll för lite grannar och folk i byn. Räknar med att det kommer ca 12 personer. Efter fikat blir det några öl och vin för den som vill ha det. Roligt att träffas någon gång ibland och prata. Nä, nu får jag börja koka lite kaffe.
Ha en skön helg alla som läser min blogg.

tisdag 23 september 2008

Tisdagstema-Barnsligt

Veckans tisdagtema är barnslig och jag är barnsligt förtjust i denna sortens chokladpraliner. Det var synd att de tog slut så fort, vill ha mer!!!!!!
Så här barnslig kan man se ut när man får följa med mormor på kräftskiva och bli bjuden på snittar till fördrinken, i glas med fot. För att inte prata om att det var jordgubbar i drinken, 2 st. De andra gästerna fick bara 1 jordgubbe i sina drinkar, prata om diskriminering. Men sen å andra sidan så är hon ju ett barn.
Fler bidrag hittar du på Tisdagstema.

måndag 22 september 2008

Fototriss-Kroppsdelar

Veckans Fototriss är kroppsdelar och här fick jag verkligen tänka till. Men det tycker jag är nästan det roligaste med teman. På den första bilden är det många kroppsdelar, tagit ute i kohagen som är 25 meter från mitt köksfönster. Så hade jag haft ett bra teleobjektiv så hade jag kunna stå inne och ta fotot.
På den andra bilden så göms det kroppsdelar. Fotot är taget på Irland i staden Killarny. Det var festival när vi var där med många uppträden på gatorna, och mycket Irländsk musik på pubarna, härligt.


På den sista bilden så fattas det kroppsdelar. Så kan det gå om man jobbar som möbelsnickare och är trött på morgonen. Farligt med maskiner.
Fler bidrag hittar du här.



tisdag 16 september 2008

Tisdagstema-Höst

Detta är höst för mig, när man sitter inne om kvällarna i tv-soffan med handarbete och levande ljus.
Men även om morgonen när man tänder en brasa i köksspisen och man hör knastert från veden, när frukosten ätes. Visst är hösten en härlig årstid med alla dess färger i naturen.
Fler höstbidrag hittar du här.

måndag 15 september 2008

Utan ord

Fler bilder till Utan ord hittar du här.

söndag 14 september 2008

Fototriss-Underifrån

Fototriss denna veckan blev underifrån, ja, vad ska man välja. Man kan ju fota vad som helst. Men för det första så valde jag min cykelsadel, det är ju inte så ofta man ser sin sadel från den vinkeln.

Sen fick det bli mogna fläderblommor, de är färdiga nu att plocka och koka saft av, jag gillar saft av fälderbären bättre än av blommorna.
Till sist blir det en bild av takbjälken i köket, de är inte så raka och jämna det är stora knastar i dom också. Så helt perfekta är dom inte, men på furarna eller heter det furorna kanske, i alla fall så är det många grenar på dom. Därav alla knastar.
Fler bidrag hittar du här.


torsdag 11 september 2008

Härliga torsdag

Denna soliga torsdag har det bland annat blivit lite trädgårdsarbete. Precis kommit in från att ha klippt halva gräsmattan, får ta norrsidan i morgon kanske om det blir väder. Det är knappt att gräset torkar för dagen så att det går att klippa, får göra det ganska sent på eftermiddagen.

Sedan har mina Petunior fått skatta åt förgängelsen i dag, tyckte de såg så tråkiga ut nu. Det fick bli komposten för deras del. Fuchian är fortfarande vacker så den får vara kvar ett tag till, men när det börjar frysa får den flytta in i källaren.
Begonian är också okej, men lite hängig är den allt. Blommorna är så tunga och ganska många så det är många grenar som har brustit och ramlat av.
Den får också vara kvar ett tag till och innan det fryser får jag ta upp knölarna till vinterförvaring.


På förmiddagen blev det även en svamprunda, hittade ca 3 liter gula kantareller. Så nu moster mjölgumpa får du svamp när du kommer, men det blir fryst. Trattkantarellerna börjar komma, de är små ännu men de är många.
Svampen på bilden tog jag inte med mig hem, men medge att den är vacker. Flugsvampar är ju inte tillrådligt att äta, så det är bäst att den får stå kvar så att andra också kan njuta av den.



tisdag 9 september 2008

Tisdagstema

Detta är humor för mig, Spagettioperan Stockholm.
Fler humorbidrag finns här.

måndag 8 september 2008

Utan ord

Fler bilder till utan ord hittar du här.

Hötorget

När jag var i Hufvudstaden i helgen besökte jag bland annat Hötorget, och snacka om många kantareller. Alla stånden hade lika mycket svamp och alla som stod bakom diskarna skrek ut, kantareller halva priset 6,90 men på skyltarna stod det att de kostade 19,90 hg. Men hur de kan få det till halva priset förstår jag inte, hade de sagt 9,90 hade det varit mer rätt. Vilket liv det var där, de sade att kantarellerna var plockade i Halland, men det tvivlar jag på tror mer på Lettland eller Lituaen. Jag handlade inte några. PS. Svampen till höger är Trattkantareller.

söndag 7 september 2008

Fototriss-Trekantigt

Veckans fototriss är nog den svåraste jag har deltagit i. Trekantigt det finns säkert mycket som är trekantigt, men jag ser väl inte den formen. Tillslut har jag valt ut tre bilder som jag tror kan symbolisera trekantigt. Den första bilden är en dörrkläpp, den sitter inte på vårat hus. Oj, nu ser jag att nyckelhålet sitter ju uppochner, man kan säkert låsa upp i alla fall.
Denna bilden är tagen 2004 när vi byggde uthuset och nu ska takstolarna upp på husstommen, det klarades på 4 man.

Denna bilden vet jag inte om den kan räknas som trekantig, men jag kunde inte komma på något annat. Så det fick bli Fingerborgsblomman.
Fler bidrag hittar du här.


torsdag 4 september 2008

Mera svamp



Vilket underbart väder det är i Skåne idag soligt och 19 grader varmt, tycker hösten är härlig inte så kvalmigt som det kan vara mitt i sommaren.


Har varit ute på en skogsrunda och plockat kantareller, men jag glömde kameran hemma så jag får visa en bild som jag tog tidigare i veckan. Det är en Kremla, vilken sort vet jag inte riktigt men ätlig är den, jag smakar alltid på skivorna när det gäller Kremlor. Är den mild i smaken är den ätlig. Så den fick följa med hem.


Igår var vi vid Vanås och röjde med lien, precis utanför murarna vid slottet föddes Carl August Cederborg år 1849. Han som skrev böckerna om snapphanarna, bla. Göingehövdingen det är nog den mest kända. Cederborgssällskapet ska ha en utflykt dit och då måste det vara en gångväg dit. Där var nässlor lika höga som mig, den sysslan föll på vår lott, och nu är det gjort.

I morgonbitti klockan 06.00 sätter jag mig på X2000, för att göra Stockholm osäkert.
Ha nu en bra helg alla, så hörs vi när jag kommer hem.

onsdag 3 september 2008

tisdag 2 september 2008

Tisdagstema-onyttig


Veckans Tisdagstema är onyttig, jag fick slå upp i ordlistan vad onyttig kan stå för. Det kan vara oduglig, oanvändbar,obrukbar, ohälsosam, osund och bl.a olämplig. jag tycker denna flaska är både olämplig och oduglig för mig. Jag har aldrig använt den, så snacka om onödigt köp men vacker är den enligt mig och det var väl därför jag föll för den.
Fler bidrag hittar du på tisdagstema.