tisdag 23 juni 2009

Ett berg våfflor

Denna veckan så har vi 4 av de 6 barnbarnen hos oss, ikväll begärde de på våfflor till kvällsmat. Det blev en rejäl hög, men en stund senare var det endast 3 stycken kvar och dom fick hönsen.

Tidigare idag var vi på friluftsbadet i Vinslöv, barnen var i vattnet cirka 1 timme sen var de nöjda för denna gången. Inte var vi ensamma där precis, det var fler än vi som gillade det fina vädret.

Just nu är de ute och bygger upp kojan igen, för när de kom i söndags så upptäckte de att vildsvinen rumsterat om bland deras saker. Så visst är de sysselsatta när de är hos mormor och morfar.

tisdag 16 juni 2009

Tisdagstema-Balans

Tisdagstemat denna vecka, och jag fick leta en stund i arkivet och har bestämt mig för denna bild. Här gällde det att hålla balans på saker och ting när takstolarna restes till vårat uthus. Maken har själv byggt huset, det enda han hade hjälp med var det elektriska. Rörmokaren kom också och hjälpte honom. När takstolarna skulle resas så hjälpte bror, svåger och svärson till. Nu är huset färdigt med tvättstuga, verkstad, garage och ett stort allrum.
Fler bidrag till temat hittar du här.

tisdag 9 juni 2009

Tisdagstema


Det var länge sedan jag var med i Tisdagstema, nu har jag bestämt att haka på igen. Detta får bli mitt bidrag idag.

Vad har hänt annars idag, jag har varit och klippt mig. Det var välbehövligt, alldeles för länge att vänta 9 veckor mellan gångerna. Är man kortklippt ska det vara kort, annars ska det vara långt och inte se oklippt ut. Sen var det lunchdags, potatismos och korv stod på matsedeln denna dag. Även varit en sväng i K-town med maken för att inhandla lite virke, gipsskivor och en förrådsdörr till uthuset. Detta var dagens aktiviteter, inte så mycket kanske.

Fler bidrag till tisdagstema hittar du här.

onsdag 3 juni 2009

Bakning

Idag har det varit inneväder, ömsom sol och ömsom regn och däremellan hagel (som barnen sa när de var små" det regnar pärlsocker"). Lite rätt hade dom ju, för formen är densamma. Det har inte varit lönt att gå ut mellan skurarna, för mellanstunderna har inte varit långa.

Det har blivit bakning idag och det behövdes, må jag säga. Frysen var tom på kakor. Vanliga vetebullar till vanligt folk, chokladrulltårta och sandkaka till dom som är gluten och mjölkallergiker. Så nu kan alla känna sig välkomna på en fika någon dag, även allergikerna.

När sandkakan är färdig tror jag, jag ska gå ut en runda i skogen. Det kan behövas när man varit inne hela dagen, just nu så är det uppehåll.