lördag 29 mars 2014

Pubafton

Vi hade det trevligt ikväll, 17 personer kom. Folk ända från Stockholm och Halmstad, de andra var från byn. Härlig stämning och högt till taket.

fredag 28 mars 2014

Fuxior

Idag har mina Fuxior och Herrgårdsbegonior fått från den mörka källaren fram i ljuset. Fuxiorna är nu omplanterade och nedklippta, och Begoniorna ligger till förgroning. Jag tror jag ska sätta dom i kruka i år, i fjol så grävde jag ner dom i rabatten, men de blev inte så stora då, så det får bli kruka i år igen. Fick lite hjälp av katten ser jag*L*


Ikväll ska vi ha cafekväll eller pubafton, kan ju kallas vilket som, för vi dricker ju både kaffe och öl eller vin.
Brukar vara trevligt, vad jag vet så kommer det 12 personer, men det kan bli fler. Det är ju inget som är sagt att det ska anmälas om man kommer eller ej. Och det är bara särskilt inbjudna gäster, lite folk från byn, men vi brukar ha det roligt. Där diskuteras allt från kyrkan till vindkraftverk, vi har högt i taket när vi ses. Det är alltid sista fredagen i månaden vi träffas.

tisdag 25 mars 2014

Rörigt

Veckans tisdagstema är rörigt, och här ligger veden i en enda röra, innan den lavas i stack.
Fler bidrag hittar du här.

http://tisdagstema.se/2014/03/25/rorig/ 

torsdag 20 mars 2014

Åter en skön dag

Underbart väder, 15 plusgrader och strålande sol har det varit idag, sånt vill vi ha mer av. Maken for till Lövestad och skulle fota idag. Så jag åkte en runda till Hässleholm, där träffa jag på en bekant, pratade en stund coh vi kom på att vi skulle gå på kinesrestaurang och äta, vi valde den som ligger på Tredje Avenyn.
De hade god mat och vi blev väl mottagna, så det kan jag gärna göra om.

Jag åkte därefter hemåt och stannade och handla i Vinslöv, nu var det mathandling som gällde. Och nu har jag varit ute och plockat nässlor, vi ska ju ha gäster påskafton och jag bruka bjuda på nässelsoppa, när vi träffas här hos oss. Och om påsken inte är för tidig så nässlorna inte färdiga. Men i år är den ju sen, så då tror jag nässlorna är för stora att äta. Men sen tror jag inte dessa varar till påsk, ska säkert plocka fler, jag brukar ju koka en omgång till min svåger också.

onsdag 19 mars 2014

Onsdagstema

Veckans onsdagstema är vindfång, och detta är min tolkning. Fler bidrag finns här hhttp://onsdagstema.blogspot.se/

fredag 14 mars 2014

Tyskland

Igår åkte svägerskan och jag på en shoppingtur till Bordershop i Puttgarden. Det är ganska drygt att åka buss så långt, men vi brukar ha trevligt. Denna gång åkte vi med Kristianstad buss, vi väljer alltid ett bussbolag där man får ha 75 kilo med sig hem, och den kvoten fylls snabbt, jag själv hade lite mer än kvoten, har lite svårt med räkningen av kilo.
Visar här lite av det som fick följa med mig från affären, handlade 13 liter starksprit, och jag som inte ens dricker så starkt, jag håller mig till vin eller öl, 24 liter vin och 96 burkar öl kom med hem, så nu reder vi oss nog lite*L*
Denna gången hade vi tur med vädret så vi kom över till Tyskland, det gjorde vi ju inte sist, då vi fick vända i Rödeby. Strålande sol hela dagen och vindstilla.

måndag 10 mars 2014

Tvillingarna

 Igår kom sonen hit med sina minsta barn, och direkt skulle de ner till bäcken. Det är inte så mycket vatten i den längre, så de skulle vada i den. Men de blev våta om byxorna ändå, fastän Kajsa drog upp sina så hjälpte det inte, hon fick även stövlarna fulla med vatten, men roligt hade dom.
 Sen efter det så var de fikasugna och farmor hade dukat fram både cola och kakor, de åt med stor aptit. Man blir ju hungrig av att bada. Härligt att vi kunde vara ute och fika, barnen gillade också det.
 När fikat var slut så for dom upp till Hultastenen, och där blev det klättring, dom är som riktiga stengetter de där små. De undrade vart tomten var, men han är ju bara där när det ska bli jul, då sitter han under stenen och tar emot barnens önskelistor.
Lite klättring på veden blev det också, den måste ju också undersökas, det var ju riktiga stolar att sitta på.
En härlig dag hade vi alla, det finns ju lite andra saker med att syssla med här hos farmor än i det villakvarter dom bor i annars. Hörde av mamman att de var helt slutkörda de små, att de somnade meddetsamma i bilen på väg hem och inte vaknade dom heller när de bars in och kläddes av för natten. Tack för att ni kom mina älskade barnbarn.

lördag 8 mars 2014

Utedag.

 En underbar dag har vi haft idag, strålande sol och 11 plusgrader. Dagen till ära så har vi sågat upp knipplabrännet. Nu ska det bara lavas upp i en stack och sen köras in i vedboden till hösten. Det värmer så gott i köksspisen, när vinterstormarna viner runt husknuten.
 Denna veden ska ju också tas om hand i vår, men det sköter maken själv. Han har en vedklyv, men inte ska han använda den inte, det tar för lång tid säger han, så han klyver det med yxan. Ja, ja han gör som han vill, bara det blir kluvet*L* Den veden ska vi elda med i spisen i rummet, vi värmer upp huset med bara ved, har ju elvärme som sätts på om vi inte är hemma, men det är vi ju för det mesta.
Efter vedhanteringen så tog vi en fika ute, det var den första för året utomhus i Sverige. När vi var i Spanien så fika vi ju ute alla dagar utom en och den dagen så regna det. Älskar att kunna sitta ute o fika, det saknar jag på vintern.

onsdag 5 mars 2014

Blommor

 Nu sjunger julstjärnan på sista versen, men den har varit så fin sen innan jul. Fick den för ganska många år sedan av dotterns svärfar, när han firade jul med oss. Det var då planterad i en kruka, sen på våren satte jag ut blomman i rabatten, och har haft mycket glädje av den, tänker på Göte varje gång jag tittar på den.
 Snödropparna har nu slagit ut riktigt, men idag så sken inte solen så de är lite hopkrupna. Men får de bara några solstrålar så slår de ut riktigt.
Krokusarna är också på väg att slå ut, så fin blå färg de har. De är nästan finast innan de slagit ut riktigt.
Härligt med våren, som vi har längtat efter den. Men vintern har inte känts så lång i år, därför att vi var i Spanien i tre veckor, när det var snöstorm här hemma.
Ikväll är det årsmöte med byalaget, med fika och föredrag efter mötet. Men jag får komma senare för jag ska på ett annat möte innan, kyrkogårdsnämnden där jag ingår som ledamot.

måndag 3 mars 2014

Fototriss

 Tänkte jag skulle gå med i Fototriss igen, det läggs upp ett tema varje söndag och sen ska man presentera tre bilder på det temat. Denna veckan är temat Djuriskt. Det är ju inte nytagna bilder jag lägger in nu, men de är tagna av mig själv. Först en skogssnigel som jag ser många på mina promenader.
 Och katten har hittat sin favoritplats.
Och dessa abborrar stod på trappan en morgon när vi vakna, snälla grannen hade varit och fiskat.
Vill du ser fler bilder på temat så finns det här. Fler bidrag finns på:  Fototriss.blogspot.se