tisdag 29 april 2014

Konturer

Veckans tisdagstema är konturer, jag gillar dessa konturer, som finns på äldsta barnbarnet.
Fler konturer hittar du här:   http://tisdagstema.se/2014/04/29/kontur/

lördag 26 april 2014

Konfirmation

 Idag har mitt ena barnbarn "Celia" blivit konfirmerad. Det delades inte ut någon agenda i kyrkan, som är brukligt annars, utan det visades på en duk så man visste vad som skulle hända, texterna till psalmerna som sjöngs stod också att läsa där. Mycket praktiskt, tycker det kunde vara så alltid. Konfirmationen är inte alls detsamma som när jag blev konfirmerad, då var det ju ett riktigt förhör, idag är det mer rollspel, vilket också är klokt, de slipper lära sig en massa psalmverser.
 När det var slut i kyrkan ställde konfirmanderna upp sig på gräsmattan så att alla kunde fota dom, och här är en del av tjejerna med prästen Therese Knutsson.
 Sen åkte vi till Nymölla och var i Garvargården, där det bjöds på smörgåstårta och dricka till den.
Lite senare dukades det fram en dignande kakbuffé, som inte var av denna världen. 17 sorters kakor och allt hembakt. Tror inte det var någon som orkade smaka alla sorter, de jag smaka var i alla fall goda så jag tror nog de andra också var det.
De båda kusinerna fick äran att skära upp spettkakan, det skötte dom med glans. Duktiga ni var Celia och Signe. En trevlig dag var det och tur med vädret hade vi också, riktigt sommarväder idag.

måndag 21 april 2014

Påsken

Det har varit en bra påsk, lugnt o skönt har vi haft det. Långfredagen åkte vi till Skillinge och besökte ena dottern och hennes familj, Lite kallt blåste det när vi var ute och gick en runda i byn. Men så är det ju alltid vid sjön, ganska mycket folk i rörelse, det var ju konstrunda som alltid vid påskehelgen.

På påskafton hade vi lite gäster som vi brukar fira med, roligt att träffas mycket att prata om hade vi som vanligt. Lite varmrökt lax till mat och öl o snaps till det, så var de alla nöjda. Det blev ganska sent innan vi kom i säng. Disken fick vänta till dagen efter, har ju ingen diskmaskin så det tog ju lite tid att diska, men jag gör gärna det.

Kanonväder har vi haft hela påsken drygt 20 grader i går, soligt o varmt hela dagen, så jag tillbringade ett par timmar i trädgården innan jag och ena svägerskan gav oss ut på en promenadrunda på 6 km. Härligt.

Annandag påsk åkte jag och en annan svägerska åkte till ett ställe som heter House of Beatrice, ett mysigt ställe, mycket inredningsdetaljer att shoppa. Birgitta Jönsson hade sina ullprodukter till försäljning där, härliga vantar och mössor har hon gjort. Hoppas försäljningen gick bra för henne, men det tror jag nog.

tisdag 15 april 2014

Misstag

I veckans tisdags tema är det misstag som gäller, och här har det verkligen begåtts ett misstag.
Fler bidrag finns på   http://tisdagstema.se/2014/04/15/misstag-2/#comments

lördag 12 april 2014

Helsingör

 Igår skulle vi till Åstorp, maken skulle hålla fördrag om gamla mc, hos Rotary i Åstorp. Så det blev att ge sig iväg på förmiddagen, för mötet började redan vid 12 på dagen. Efter en god lunch, så var det tid för föredraget och det gick jättebra, han har ju gjort det tidigare, men då har det varit för likasinnade, här fanns ju visserligen också en del mc-entusiaster. Alla satt tysta och lyssnade med andakt, så det blev lyckat.

Efter det tog vi en tur till Helsingör, det är många år sedan jag var där, men det är inte alls samma som det var då. Inte mycket folk, en hel del affärslokaler stod tomma.
Lite ost fick följa med oss hem "Gamle Ole" inte ens den är detsamma som förr, då kunde man ju inte ens ha den i kylskåpet för att den luktade så illa.
Lite fönstershopping i spritbutikerna blev det också, men det handlade vi inget av, det är ju inte så längesen jag var i Tyskland och fyllde på lagret här hemma, och det är minsann inte så billigt i Danmark.

På kvällen blev vi bjudna på en superb middag hos Gittan o Staffan. Tack för det govänner
Vi var väl hemma vi 23-draget och då hade vi varit hemifrån i mer än 12 timmar. En mycket trevlig dag hade vi.

söndag 6 april 2014

Grödby

Idag har vi varit i Grödby hos dotter och svärson och inspekterat deras husrenovering, det blev jättefint med de nytillverkade fönstren samma modell som satt på huset på 20-talet. Och det blir ju helt annorlunda när det kommer upp faluröda bräder som klädsel, sen när det kommit upp gardiner också, så blir det kanon.
Nu är det bara de andra fönstren som också ska bytas, tror det var 8 fönster till som stod i salen. Så nog har de att göra.
När vi åkte dit såg vi att rapsen slår ut helt om bara någon dag, fälten var lite gula nu. Tycker det är tidigt, det är ju bara början på april.

lördag 5 april 2014

Lördag

Idag har jag bara varit inomhus, precis hela dagen, det har varit så kallt och blåsigt idag inte alls inbjudande att gå ut. Så jag gjorde en vetedeg och bakade lite bullar istället för att gå min skogspromenad. Får ta den imorgon istället, om det inte regnar för det gör det just nu.
Inte ens vitsipporna ville veckla ut sig idag, de tyckte nog också det var kallt.
Nu ska jag stoppa lite ved i spisen och sen blir det tv för hela slanten, resten av dagen, eller kvällen är det ju.

tisdag 1 april 2014

Skämt

Veckans tisdagstema är skämt, detta är väl ett stort skämt jultomten den 1 april.
                                Fler skämt finns här.  http://tisdagstema.se/