torsdag 2 juli 2009

Musfälla

Vilken bra musfälla vi har. Månsen är så duktig på att fånga möss, men först ska han leka lite med den, innan den blir till ett skrovmål. I förra veckan när barnbarnen var hemma hos oss, så kom han hem med en mus som han lekte med en ganska lång stund. Men den musen kom åt Månsens framtass och bet till, Månsen skrek till och sen levde inte den musen så många sekunder till. Det kan straffa sig att bita katten i tassen, men den hade nog inte levt så länge till iallafall.
Varmt väder har vi även idag +27 grader, lite mulet men inget regn och åskan hörs i fjärran. Nu är det torrt i markerna, ingen svamp syns till, annars brukar jag plocka lite kantareller till midsommar. I år lär det nog dröja innan svamprundorna tar vid. Nä, nu ska jag börja med lunchen. Det blir matjesill och färskpotatis idag.

5 kommentarer:

Patrycja sa...

Åh, vad trevligt med lite kattbilder! Det är allt en fin katt ni har! Kramar

Ingrid sa...

Vilken härlig sommarmiddag - kan det bli bättre??

Duktig katt du har, våra är nog ganska flitiga de också för vi hade inga möss inomhus på hela vintern.

Kram Ingrid

Paula sa...

Hej! Jo nog har hundarna anpassat sig väl, är vi bara i närheten så är allt frid och fröjd. Det är inte mycket liv i trappan heller, vi är bara tre som bor i huset, en farbror bor i Sthlm men har kvar lägenheten här. Värre då med våran katt som tynar bort! Undrar om jag ska ut o jaga en mus åt henne, för något annat jag bjudit på duger rakt inte
Jag är hemskt trött på värmen nu, jag vill bara svettas i bastun! Men alla semesterfirare har haft ljuvligt sol-och badväder, bla min dotter, så jag får väl unna dom det, "ler"!
Nä inte blir många svampar i denna torka, hoppas det ändrar sig snart!
Kramen

Margaretha sa...

Mmmmm...så fin o duktig katt... Ser ut som min första katt Simson.. Han blev bara ett år...blev uppjagad av en hund i elstolpen vid vår tomt och fick en stöt...suck va tråkigt.. Men han var i alla fall en jätteduktig jägare... nu jagar han väl vidare i katthimlen...
Kram och mijaooo
Margaretha

synne sa...

Får jag välja tar jag sill och potatis...

Men det var en duktig katt.
En sån råttfångare är alltid bra att ha i huset.

Hoppas det är bra med dig.
Har ni fortfarande varmt?
Här regnar det som bara attans.
Men det är skönt. Så skönt så jag sitter under parasollet och njuter kaffet medans det skvalar ner.
Ha nu en fin söndag.
Kram Synne.