måndag 27 april 2009

Madeira 1

Madeira är en helt underbar ö, och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att återvända till den. Vi får se om det blir så, någon gång i framtiden. När vi landat med planet och vi blivit skjutsade till vårat hotellrum, var vi nyfikna på omgivningen och gav oss ut på en runda. Vi bodde ca. 3,5 km utanför Funchal i ett område som heter Lido, gångavstånd som vi utnyttjade ett antal gånger.
Visserligen finns där taxibilar så långt ögat kan nå, jag fattar inte hur alla taxichafförer kan livnära sig på sin rörelse. Det var så många som stod stilla och väntade på kunder.

Inne i Funchal var gatorna kantade med Jakarandaträd och dom stod i full blom när vi var där, men i slutet på veckan började blommorna falla.

Det finns en linbana inne i Funchal som vi åkte med upp på bergstoppen. Vilken utsikt, man blir helt betagen.



Även Änglatrumpeterna stod i blom, så många blommor det var på en planta. Underbara, men en sak undrar jag. Vi luktade på många blommor, men inte en enda doftade något. Konstigt.

Svågerns födelsedag firades med en god trerätters middag. Grattis än en gång, nu är ju även du statsanställd. Fortsättning följer en annan dag.






torsdag 23 april 2009

Dagens utsikt


När jag tittar ut genom köksfönstert, så ser jag denna vy. Kärret är fullt av vitsippor, en underbar syn. Nu njuter man av varje dag, blommor i mängd och massor av fågelsång, och varmt ska det bli till helgen. Bilder från Madeira kommer när jag valt ut några, tagit en massa. Svårt att välja.
Hörs.

söndag 12 april 2009

Madeira

Tidigt i mogonbitti åker vi till Madeira. Planet lyfter från Kastrup i Köpenhamn, vi stannar borta i en vecka. Hoppas vi får se många blommor, tror nog det är mycket som blommar nu. Vi har tänkt hyra bil i några dagar för att åka runt och se oss omkring. Ön är ju inte så stor, men tydligen går det inte att komma runt den på en dag, så kuperat ska det vara. Jag får berätta hur det var när vi kommer hem igen.
Vi hörs.

torsdag 9 april 2009

Påsk


Jag har fått önskemål av Paula, om att fota mina Snödroppar . Men nu är det så att Snödropparna är i det närmaste överblommade, så jag tog ett par bilder på Vitsipporna och Vårlökarna istället. Tittar jag ut genom köksfönstret, så ser jag dom. De växer alldeles intill tomtgränsen, så jag har koll på dem.
Tänk att det är påsk igen, tycker inte det är så längesedan sen sist. Åren bara far iväg, och äldre blir man, inte för att jag har något emot att bli äldre, det har många fördelar.
Jag tänker på grannen som kom inom idag och berättade att han blivit uppsagd från sitt jobb idag. Han är ju inte ensam om detta, så många arbetslösa som det finns för tillfället. Det är ju inte lätt att hitta ett nytt jobb, som arbetsmarknaden ser ut. Tycker synd om alla det drabbar. En av fördelarna med att vara pensionär är, man slipper att ut och söka jobb. En annan fördel är att man kan disponera dagen som man vill, inga tider att passa.
Underbart väder har vi också solen visar sig med sina härliga strålar, 16 grader varmt i skuggan.
I år blir det ingen konstrunda på Österlen för vår del, för imorgon kör vi till Staffanstorp för att fira sonen, han fyller 38 år, och han är minstingen. Grattis i förskott.
En glad Påsk önskar jag mina läsare och hoppas ni får det bra, och ät många ägg, det är bra.

onsdag 1 april 2009

Kaka

Underbart vårväder har vi idag, nog skulle man kunna sitta ute och fika idag. Men det är inte så roligt att sitta ute själv och maken ligger inne i sängen med världens förkylning. Nu börjar jag också känna av den. Det är säkert det minsta barnbarnet som har smittat honom, hon var ju här och hälsade på oss i förra veckan. Är man 18 månader så har man så ettriga baciller och dom klarar inte pensionärerna.

Men jag har varit ute i trädgården och klippt ner mina hösthallon, jag brukar vänta med det till våren. Annars går det lika bra att göra det på hösten, men då är det inte lika roligt att vara ute.

Har även hunnit med att baka en Sibyllakaka,klickar ni på namnet så får ni receptet. Jag har tagit det från Cinas blogg, den är verkligen god. Så prova den gärna, men ni är så välkomna hit på en kopp kaffe och smaka min kaka. Känner ni för det så är det bara att komma.