måndag 27 april 2009

Madeira 1

Madeira är en helt underbar ö, och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att återvända till den. Vi får se om det blir så, någon gång i framtiden. När vi landat med planet och vi blivit skjutsade till vårat hotellrum, var vi nyfikna på omgivningen och gav oss ut på en runda. Vi bodde ca. 3,5 km utanför Funchal i ett område som heter Lido, gångavstånd som vi utnyttjade ett antal gånger.
Visserligen finns där taxibilar så långt ögat kan nå, jag fattar inte hur alla taxichafförer kan livnära sig på sin rörelse. Det var så många som stod stilla och väntade på kunder.

Inne i Funchal var gatorna kantade med Jakarandaträd och dom stod i full blom när vi var där, men i slutet på veckan började blommorna falla.

Det finns en linbana inne i Funchal som vi åkte med upp på bergstoppen. Vilken utsikt, man blir helt betagen.Även Änglatrumpeterna stod i blom, så många blommor det var på en planta. Underbara, men en sak undrar jag. Vi luktade på många blommor, men inte en enda doftade något. Konstigt.

Svågerns födelsedag firades med en god trerätters middag. Grattis än en gång, nu är ju även du statsanställd. Fortsättning följer en annan dag.


6 kommentarer:

Monica sa...

Tack för de fina fotona du visar. Madeira ser helt underbart ut med alla fina blommor.

Birgitta sa...

Vad vackra blommor du visar. Änglatrumpeter och jakarandaträd som blommar. Helt bedårande.
Vad roligt att du varit hos mej och kollat. Min väninna knypplar så jag tycker du ska gå in på hennes blogg. Du kan klicka dej vidare från min sida. Klicka på Pilevallens Väv och Design så kommer du dit.
Kram Birgitta

Paula sa...

Men du, du behöver inte välja, du kan ju visa Madeirabilder många många gånger, jag lovar att vi njuter varje gång! Jakarandaträden såg verkligen häftiga ut, har nog aldrig sett dem blomma förut. Stämmer färgen, mörklila? Häftigt!
Vitsipporna började blomma här också i helgen, fast sådär många på en liten plätt har jag ännu inte sett. Kanske beroende på torkan.
Hoppas det känns bra att vara hemma igen!

Christel sa...

Vilka härliga bilder från Maderia, blommornas ö som den gärna blir kallad , men konstigt att de inte doftade.

Cina sa...

Tack för mycket fina bilder!

Nu önskar jag dig en trevlig Valborg

synne sa...

Nu har jag kikat och kikat och längtan kryper i mig. Oktober..... Dit är det lång tid....
Kom med mera fina bilder snälla.
Vi ska bo inne Funchal.
Den där linbanan, var den dyr?
Måste ju prova den alltså.
Kramen Synne.