söndag 13 februari 2011

Härliga Lördag

I veckan har vi varit strömlösa i drygt två dygn, det var stormen som orsakade det hela. Frysarna klarar ju inte två dygn utan ström, så mycket hade börjat tina upp. Så jag tänker begära ersättning för det.
Fy vad alla saker for runt på gården, plåtar, tunnor och takpannor låg på marken när vi kom upp på morgonen. Neremot kvällen när vinden mojnat lite klättrade maken upp på taket och fick dit nockpannorna igen.
Nu när vi fått tillbaka strömmen så försvann den fasta telefonen och den lagas inom sex arbetsdagar. Internet har vi fortfarande, men det har inte full kapacitet segt som attan. Man får vara glad för det lilla.

Igår lördag hade vi en underbar dag, jag var ute och gick en runda i markerna. Solen sken och vilken klarblå himmel det var. Fåglarna har börjat sjunga lite så smått och snödropparna har kommit upp. Sådana dagar vill vi ha fler och inte mer snö.

Maken klippte äppelträdet, som hans farfar har ympat någon gång på 50-talet så det finns ju bara ett utav den sorten. Det är ett gott vinteräpple, bra att spara, gott till äppelkaka.
När jag tittar på bilden så tänker jag på barnprogrammet "Från A till Ö" där Helge satt uppe i ett träd och var klok som en uggla


fredag 4 februari 2011

Pussel

När maken fyllde år i januari fick han ett pussel i present av ett utav barnbarnen. Det heter hundsignepussel, bilden är klistrad på wellpapp och det var inte helt lätt att få ihop det. Jag tror inte det blev riktigt rätt, men huvudsaken att vi kunde se att det var Signe som är på bilden. Fotot är taget när hon gick på seglarskola i somras. De skulle tydligen lära sig att slå lite olika knopar. Visst liknar hon en hund. Idag har det varit 6 plusgrader och lite sol mellan molnen. Snön är nästan borta och fåglarna har börjat att sjunga lite så smått. Så jag tror att det blir vår i år också även om det dröjer någon månad.