fredag 26 september 2008

26/9

Jag har varit lite slö med att skriva på bloggen sista tiden, men har varken haft ork eller lust det har varit lite mycket sista tiden.

Nu är hösten här på allvar med alla dess aktiviteter. Underbara dagar är det också, vi har haft sol och 18 grader varmt idag.

Jag har varit en runda i skogen idag och plockat gula kantareller, trattkantareller ser det ut att bli dåligt med här där jag bor. Men å andra sidan har jag så många torkade kvar från föregående år, så jag klarar mig med dom ännu ett år.

Det är en skogshuggare som har varit ute i kohagen och röjt några dagar. Idag sågade han sig i benet precis där skyddet slutar. Han körde själv in till sjukhuset och blev sydd, så vi visste ingenting förrän han kom tillbaka och skulle plocka ihop sina verktyg. Tur det inte tog värre och inte är det bra att arbeta ensam med motorsåg. Men på måndag skulle en kompanjon till honom också komma hit, han skulle ju varit här idag.

Jag har gjort två äppelkakor idag till fikat ikväll, vi ska ha cafekväll för lite grannar och folk i byn. Räknar med att det kommer ca 12 personer. Efter fikat blir det några öl och vin för den som vill ha det. Roligt att träffas någon gång ibland och prata. Nä, nu får jag börja koka lite kaffe.
Ha en skön helg alla som läser min blogg.

8 kommentarer:

Lena Och Totti sa...

Hej på dig!

Det låter mysigt med lite folk omkring sig. Det saknar jag. Förr var det alltid folk hos mig men efter alla sjukdomar ha rde försvunnit.
Här blir det visst väldigt gott om alla svampar i år.
Vi har haft 16 grader och sol idag, det har varit fint i en vecka nu, men till ehlgen ska det visst komma lite regn. Det kan behövas annars måste jag vattna mina rabatter.
Kram från Lena L

Cina sa...

Hoppas ni får en trevlig kväll!
Passar på o önska en trevlig helg!
Kramen

Ingrid sa...

Så trevlig med lite helgfestligheter. Här ska vi på höstmarknad och det är inte illa det heller.

Så otäckt med skogsarbetaren som sågade sig i benet. Jag är så orolig när Åke är ensam i skogen. Han har mobil med sig och ringer hem då och då så att jag ska veta att allt är ok.

Ha en riktigt fin helg!
Kram Ingrid

synne sa...

Hej på dig.
En vacker svamp har du ialla fall fotat. Vilken vacker rödfärg.
Hoppas att du mår lite bättre nu och har piggat på dig.
Synd om killen med sågen, det kunde gått värre.
Hoppas det blev en lyckad Cafèkväll.
Kanske nått man skulle försöka sig på.
Kramen från mig här i nabolandet.
Synne.

Marskatten sa...

Vilken underbar bild på svampen, så röd och fin.
Otäck historia med skogshuggaren men tur att det slutade någorlunda bra i alla fall.
Hoppas ni får en trevlig kväll!

Carina sa...

Hejsan Majliss!
Här kommer varma kramar från Bromölla till dej på din födelsedag imorgon den 29/9!
Ha en bra dag önskar vännen Lola.

malin sa...

Oj vilken härlig svamp!
Flugsvampar är så vackra!

Mors Deka sa...

Oh, vad jag känner igen mig. Jag har inte haft ork för något bloggande på nästan hela hösten. Nu hoppas jag dock att jag är tillbaka. Är du? Jag smyger vidare genom dina inlägg. Jag har ju bloggkoll på dig, så jag lär märka det ju fler mail jag öppnar. KRAMEN!

PS. Förlåt att jag inte hade tid att stanna och prata i affären häromdagen. Jag hade bara en kort rast och skulle hinna toabesök, äta och ringa ett samtal. KRAMEN! DS