fredag 2 januari 2009

Pompeji

I dag har maken och jag varit med min bror och svägerska och tittat på Pompeji utställningen i Hässleholm, mycket sevärt kan varmt rekommenderas. Utställningen som heter till bords, håller på till den 18 januari, så vill man se den är det hög tid. Den kom i september direkt från Napoli, när den lämnar Hässleholm ska den direkt tillbaka till Italien. Var den ska visas nästa gång är inte bestämt. Bilden ovan visar en "Väggmålning avbildande tupp och granatäpple".

Denna bilden visar olika Amforor, man förvarade bland annat olivolja, torkad frukt och honung i dom. Man hade dom även till att transportera vin i dom, men en sak undrar jag varför dom är runda eller spetsiga i botten. Tycker det skulle vara enklare om dom kunde stå upp, men man kan ju inte fatta allt.
Idag har det varit soligt och hög luft, men kyligt. Nu är det kallt ute - 6 grader, imorgon ska det bli snö och mulet. Men jag får försöka ge mig ut i skogen en runda, när jag varit i affären och veckohandlat.
Nu är det snart läggdags. God natt alla.

3 kommentarer:

Mors Deka sa...

Jag är inte i Hässleholm så ofta. Antingen åker jag bara förbi eller så kommer jag inte längre än till Åraslöv. Tyvärr... Jag tycker H-holm är en ganska gemytlig liten stad.
Sov gott! KRAMEN!

Ingrid sa...

Synd att man inte hade tillfälle att se den utställningen. Pompeji har vi besökt många gånger. Första gången jag var där var 1980 och senaste 2000. På de 20 åren har området utvecklas väldigt.

Ha en skön helg!
Kram Ingrid

Cina sa...

Synd att man bor så långt från allt!

Hoppas att alt e bra med dig!

Kramen