måndag 19 april 2010

London del 2


På onsdagen löste vi biljetter till Underground, ett smidigt sätt att ta sig runt i London. Vi började med att åka till Earls Court, för jag ville ju se ABBA utställningen. När vi kom dit så såg det så tomt ut, vi frågade en arbetare som vi såg utanför, var utställningen var någonstans. Den har flyttat till Australien för en vecka sedan fick vi till svar. Jaha, detta var mitt mål med Londonresan och så gick jag miste om det. Vi gick till Harrods istället, inte var där något som passade min plånbok. Men fina saker hade dom.
När vi tagit en fika där, så gick vi en runda till. Jag tror inte vi hann se allt som fanns där. Allt var så fint skyltat och upplagt.
När vi tittat färdigt på Harrods så tog vi tunnelbanan till Piccadilly circus, men det är ju inget särskilt att se. Mest en reklampelare mitt i vägen. Detta hjulet som ligger nere vid Themsen byggdes till Milleniumskiftet och heter Londons öga.
Tower Bridge är också ett känt utflyktsmål, tror de flesta som varit i London har sett den.
Ett besök utanför Buckingham Palace var också ett måste, mycket folk var där och det är det säkert varje dag. Vakterna måste ju röra på sig ibland annars ramlar dom väl ihop.
Denna statyn står på Victoria Memorial utanför Buckingham Palace och det skall vara Nike (Segergudinnan). Ståtlig är den.

Gatuartister finns det lite var stans på gatorna. Denna träffade vi på vid Trafalgar Square. Killen hade gett honom någon peng i spannen och pappan skulle fota honom med statyn, då tar han tag i killens tröja. Det såg så roligt ut. Alldeles stilla stod han för det mesta.
Visar en kvällsbild på hotellet vi bodde på, det ser så pampigt ut med alla spotlights som lyser. Rummen var väldigt små, men vi åkte ju inte dit för att sitta på hotellrummet huvudsaken att sängen var bra att sova i.
På fredagen innan vi skulle åka till flygplatsen tog vi en promenad i Kensington Park. Strålande sol och skönt. Hemresan gick bra men det är drygt att vänta på flygplatser. Nu får vi stanna hemma ett tag, nästa tur blir nog till Frankrike i augusti men då kör vi bil.
4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Då har jag strosat runt lite mera i London nu. Så härligt.
Tänk att man kan ta flyget bara en timme eller två hemmifrån uppleva nått helt annat ett tag.
Ja nu är det vanskligt med flyg förstås då...
Men det ska väl ordna till sig så småningom.

Hoppas det är bra med dig.
Kramen.

Ingrid sa...

Tack för en trevlig rundtur i London. Visst är det roligt att gå och titta på Harrods? Vi har aldrig testat Underground utan nöjt oss med att lösa busskort, som också fungerar alldeles utmärkt och från bussen ser man ju så mycket av den vackra staden också.

Jag önskar dig en riktigt trevlig helg!
Kram Ingrid

Paula sa...

Oj va snopet med utställningen! Hade du ingen koll på att den skulle flytta runt?
Men visst, det fanns ju mycket annat att se. Jag gillar ju inte storstäder så mycket, skulle inte välja det i första hand. Frankrike låter toppen, aldrig varit där heller, språket skulle helt klart bli ett problem, talar du franska? Har tittat på Drömmen om Italien på fyran, har du sett den? Det har gjorts liknande serier på engelsmän som flyttar till Frankrike för att starta vingård. Himla skojiga program, för det är inte bara att flytt...man ska anamma en helt ny kultur och även om det rör sig om samma världsdel så är skillnaderna stora.
GLADA VAPPEN säger vi i Finland denna helg, så hoppas ni får en mysig helg
Kramen

Paula sa...

Ja nu ser jag att du inte är så aktiv här på bloggen, hihi
Det går i perioder det där, o att ta en paus ibland kan man väl gott unna sig!
Regnet står som spön i backen, hunden vill INTE gå ut! Det blir en hemmadag, en lammstek ska in i ugnen till middag, kanske får vi titta på något inspelat program på teve för att få timmarna att gå..
Dottern sitter på akuten med mitt sjuka barnbarn, dom var på vårdcentralen i veckan hos en läkare som inte förstod dem och dom förstod inte honom, suck
Ha en fin helg/Kramen