torsdag 20 mars 2014

Åter en skön dag

Underbart väder, 15 plusgrader och strålande sol har det varit idag, sånt vill vi ha mer av. Maken for till Lövestad och skulle fota idag. Så jag åkte en runda till Hässleholm, där träffa jag på en bekant, pratade en stund coh vi kom på att vi skulle gå på kinesrestaurang och äta, vi valde den som ligger på Tredje Avenyn.
De hade god mat och vi blev väl mottagna, så det kan jag gärna göra om.

Jag åkte därefter hemåt och stannade och handla i Vinslöv, nu var det mathandling som gällde. Och nu har jag varit ute och plockat nässlor, vi ska ju ha gäster påskafton och jag bruka bjuda på nässelsoppa, när vi träffas här hos oss. Och om påsken inte är för tidig så nässlorna inte färdiga. Men i år är den ju sen, så då tror jag nässlorna är för stora att äta. Men sen tror jag inte dessa varar till påsk, ska säkert plocka fler, jag brukar ju koka en omgång till min svåger också.

2 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Nässlor, nu???? Snön ligger här i stora lass jue! Älskar nässelsoppa, jag tror jag ska försöka torka lite i år. Har ju en svamptork som säkert fungerar. Det lär vara nyttigt att smula i filmjölken också.
Nu har bredbandet kommit, så skönt att vara på banan igen
Kram

Paula i pörtet sa...

Hej igen, när jag hade tillgång till en vind så torkade jag nässlor. Då kunde man använda stora höga nässelplantor, man gjorde buketter av dem och hängde att torka i taket. När de var torra var det bara att repa av stjälkarna, mycket praktiskt!
Kram