lördag 26 april 2014

Konfirmation

 Idag har mitt ena barnbarn "Celia" blivit konfirmerad. Det delades inte ut någon agenda i kyrkan, som är brukligt annars, utan det visades på en duk så man visste vad som skulle hända, texterna till psalmerna som sjöngs stod också att läsa där. Mycket praktiskt, tycker det kunde vara så alltid. Konfirmationen är inte alls detsamma som när jag blev konfirmerad, då var det ju ett riktigt förhör, idag är det mer rollspel, vilket också är klokt, de slipper lära sig en massa psalmverser.
 När det var slut i kyrkan ställde konfirmanderna upp sig på gräsmattan så att alla kunde fota dom, och här är en del av tjejerna med prästen Therese Knutsson.
 Sen åkte vi till Nymölla och var i Garvargården, där det bjöds på smörgåstårta och dricka till den.
Lite senare dukades det fram en dignande kakbuffé, som inte var av denna världen. 17 sorters kakor och allt hembakt. Tror inte det var någon som orkade smaka alla sorter, de jag smaka var i alla fall goda så jag tror nog de andra också var det.
De båda kusinerna fick äran att skära upp spettkakan, det skötte dom med glans. Duktiga ni var Celia och Signe. En trevlig dag var det och tur med vädret hade vi också, riktigt sommarväder idag.

Inga kommentarer: