måndag 7 juli 2014

Mozart


Mina rosor blommar helt fantastiskt just nu. Den översta är en Mozart ros, och är överfull med blommor, den doftar inget men jag gillar den ändå. Den understa har jag glömt vad den heter, men doftat ljuvligt på många meters avstånd.
Nu äntligen har sommaren kommit, och jag njuter i fulla drag, det kan jag göra, jag behöver ju inte gå till något jobb, bara sitta under äppelträdet med en kopp kaffe, hela dagarna om jag vill. Idag har vi haft 29 plusgrader på norrsidan, hur mycket det var i solen har jag ingen aning om. Åskat har det också gjort, men bara på håll. Annars i skåne har det kommit mycket regn, och blixten har slagit ner i ett boningshus, som brann ner, den har även slagit i en skog vid Bjärnum så det blev brand. Jag tycker om att sitta ute och lyssna på åskan och det gjorde jag även idag.
Undrar hur det ska gå att sova inatt, för nu har huset blivit så uppvärmt, att det var svårt natten som gick också. Skulle kanske gå upp på vinden och hämta ner fläkten, jag tror den behövs, fastän vi har tvärdrag i huset, sovrums fönstret öppet, med myggnät, och även öppet upp på vinden. Imorgon ska jag kolla hur varmt det är på södersidan.
Nu blir det till att lägga sig med ett korsord och sen försöka sova.

3 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Hallå där, har du vaknat ur din bloggslummer nu?
Jag gillar inte alls värmen, min kropp är inte skapt för det, men jag kniper, för som du så är jag ledig och behöver inte gå i många knop. De få veckorna sommaren varar behöver både barn och vuxna till att insupa c-vitamin, sola och bada och det unnar jag verkligen alla! Doppade mig i sjön igår, pga en massa näckrosor blev det inte många simtag men det svalkade bra ändå
Kram

Paula i pörtet sa...

hej igen var är dina dagboksblad, tror du stannat kvar under äppelträdet! ute strilar ett lätt sommarregn snart utlovas extra mycket värme, det kommer att klia under gipset. kram

Paula i pörtet sa...

Jag tror bestämt du har kommit av dig i bloggandet, dags att ta tag i det nu då hösten nalkas? Silkeshönor är dom med en rolig frisyr, de andra vet jag inte. Det är grannen som skaffade höns då hon flyttade hit i våras och nu är hon på en välbehövlig semester och då passar de på att kläckas de små.
Kram