torsdag 17 juli 2008

Kycklingar

Nu har jag fått 5 kycklingar, mamman hade ju 8 ägg 1 ägg gick isönder, 1 blev surt, i det tredje var det en kyckling men den var död. Den första kläcktes i måndags eftermiddag och den sista i onsdags eftermiddag.

Den sista tog god tid på sig, mamman hade lämnat ägget så jag fick titta till henne var femte minut och påta under henne ägget. Till sist fick jag hjälpa kycklingen att lossa lite på skalet och vips så var den kläckt. På den översta bilden visas den först kläckta lilla krabaten upp för allmänheten och den är knappt 1 dygn.
Nu gäller det för mamman att lära dom äta och dricka, men inte har dom något bordsskick ännu. De är uppe och springer i både matskålen och vattenskålen, och man hör hur mamman pratar med dom hela tiden. De har ju mycket att lära de små liven.
Inte är det lätt att fotografera dom i heller, de är ju inte stilla 1 sekund. Får se om jag kan ta lite bättre bilder senare. Hoppas nu att inte alla är tuppar för då blir det många middagar.

8 kommentarer:

Cina sa...

MEEEEEEEEEEN såååå söt den lilla rackarn var....Ja det får man nog verkligen hoppas på att de skall vara någon höna...

Kramen

Pialotta sa...

Gullefjun verkligen.. de blir säkert praktex för äggproduktion senare.. ljuvliga små krabater som alla babydjur är:-)
ha de.. hönsmamma lilla:-)

Mors Deka sa...

Åh så härligt! Vi funderar på att ha höns i framtiden. Vem vet... Får väl tjata på Mjölgumpan att åka ut till dig och titta på se små.
KRAMEN!

Ekelundskan sa...

Suck - så söta!
Vill ha...

"Infing" sa...

Men åh så söt, skulle kolla in ditt tisdagstema och fastnade för den här gulleplutten istället! :-)

Mors Deka sa...

Svar: Tack så mycket för inbjudan! Vi kanske tar en MC-tur upp t er nån dag. Hoppas jag hittar. Det var ju så längesen jag var hos er. Kanske Mjölgumpan har tid att haka på. Vi hör av oss. KRAMEN!

bollebygdsbo sa...

Jag vill tacka för att du tar dig tid att skriva hos mig på min blogg.

Jag är här lite då och då för att se vad du skriver, men är nog lite dålig på att lämna spår efter mig.

Paula sa...

Ja tänk va konstigt att det blir så många tuppar när dom inte behövs... Jag måste ha nya frukostägg idag, hoppas grannen har gott om dem.,.
Här är det grått och mulet som vanligt, nu pratar dom om en värmebölja i nästa vecka, den som lever får se...jag tycker iaf att det är ganska skönt, inte för varmt för att vara ute o röra på sig.
Ha en skön söndag med kycklingarna!