lördag 12 juli 2008

Nattviol

Nu är Nattviolen nästan avblommad, men likväl doftar den helt underbart på nätterna. Dagtid doftar den inte alls, ganska oansenlig blomma egentligen. Blomman är mycket rik på honung och pollineras mest av svärmare och nattflyn, därav doften på natten. Den växer i vägkanten utanför vårat hus.
Jag har precis varit ute på en skogspromenad och såg att skogshallonen är mogna nu. Oj vad söta och goda dom är. Det finns riktigt många men de är små, jag tror jag väntar med att plocka hallon, tills mina hösthallon mognat de är större, men inte så söta.
I kväll är vi bjudna till svåger och svägerska på grillat. Det blir till att ta fram cyklarna för det brukar alltid bli ett glas vin till maten och kanske en konjak till kaffet.

5 kommentarer:

Cina sa...

Ohhh jag känner doften av nattviolen ända hit, det luktar underbart gott! Och skogshallon som är så himla gott att göra saft på!!!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kramen

malin sa...

Vilka underbara bilder!
Nattviol som doftar så förunderligt gott!

Och skogshallon är inte bara goda, dom doftar underbart dom med!

matte sa...

Ååå nattviol mmmm. Den underbaraste doft jag vet! vid vårat förra hus växte nattviol, saknar den!

Cecilia sa...

Tack för att du läser min blogg! Jag kommer ursprungligen från Kristianstad, så jag känner till Bromölla väl! Du får gärna länka till min blogg om du vill!

synne sa...

En liten nattviol. Den är så blyg. Doftar ljuvligt.
Blev så sugen på hallon när jag såg de du hade på bilden....
Får ta fram ur frysen....
Får snart påfyllning tror jag...
Kramen Synne.