lördag 5 mars 2011

Snörapport

Detta är det sista av snön på våran tomt, men den ligger på norrsidan så solen kommer nästan aldrig dit. Snödropparna har kommit upp och fåglarna sjunger så härligt nu. Är det våren som har kommit? Fast jag tror nog det kommer några bakslag ännu. Jag har plockat upp mina Fuxior från källaren och ska plantera om dom endera dagen. Roligt när man kan börja med lite vårarbete. Vi har varit ute mest hela dagen i solskenet, plockat upp riset som har legat kvar sedan maken klippte äppelträdet för ett par veckor sen.
Har även börjat att riva hönsgården och städa ut ur hönshuset. Jag har ju gett bort mina höns till grannen. Har bestämt mig för att inte ha höns mer. Men jag ska villigt erkänna att jag saknar dom, det är så tyst när jag kommer ut om mornarna.
Jag har tänkt på detta länge, så det är inget förhastat. Det är enklare om vi vill åka på semester, vi har visserligen inte haft problem med att skaffa hönsvakt, har bara behövt nämna att vi ska åka iväg så har både Yvonne och Jum erbjudit sig. Tack ska ni ha för att ni ställt upp. Men det känns lite lättare nu med bara katten, får han bara lite torrfoder och en skvätt mjölk så är han nöjd. Sen fångar han ju en och annan mus.Han är ute alltid, ingen innekatt. Föressten han vill inte vara inne. Det var lite om våran lördag, imorgon är det söndag och nya utmaningar.
Ha en trevlig helg.

2 kommentarer:

Lena sa...

Hej Majliss! För "Hönsakadorran" passar ju inte nu när du inte har några hönor längre.

Det kommer nog att bli tomt efter dem, men som du sger man är mer fri.

Sedaan min hund Totti (Dv. Schnauzer, dog blev det otroligt tomt, så jag har nu 2 kattor som jag orkar sköta. OM jag är hemma alltså. Innekatter.. Mina grannar lägger ut gift till andra djur.
Men visst saknar jag hundens mer sällskapliga tillvaro. En katt gör som den vill, inte som JAG vill.

Men djur ska jag ha! Någon som behöver just mig.

Jag har varit tyst länge nu, värken tar ut sitt pris. Orkar så lite. Men trots det så håller jag på att trappa ut mina piller. Vill inte längre vara en zoombi, vill leva fullt ut. OM så med mycket värk.

Många kramar från Lena

marrimoster sa...

roligt att se hur snön har minskat, i den del av sverige där jag bor ligger det snö upp till fönsterkarmen fortfarande