onsdag 30 mars 2011

Stenrik

I år har vi fått för oss att vi ska flytta på hösthallonen, när de växer upp så skuggar dom annars mycket av trädgårdslandet. Det kvittar var man gräver på tomten så verkar det närmast vara obruten mark med sten på sten och det är inga småstenar som träffas på. De är ofta för stora att flyttas med handkraft, då är det bra om man har en talja och ett par stroppar, så stenen kan brytas upp och släpas åt sidan.
Nu är den nästan på plats, sista biten fick maken använda plankor och spett. Det är arbetssamt att vara torpare. Inte behöver han gå på något gym , motionen får han på köpet så att säga.

Nu är det härliga dagar att vara utomhus, solen har inte visat sig idag.

Elektrikern har varit här i eftermiddag och kommer tillbaka i morgonbittida, ska bli skönt att få elen dragen i hela huset.

7 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Jaså du gillar när solen håller sig undan?

Lillatanta sa...

ser ut som ett riktigt hårt jobb med hallonflytt.Själv har jag målat staket halva dagen. det finna alltid jobb när man har trädgård. Men nu kan jag njuta av det i solen kraaaam

Synnøve. sa...

Du anar inte så glad jag blev när såg du varit hos mig. Har efterlyst dig vet du :))

Inga dåliga stenbumlingar det där. Ni kan göra en stengärdsgård vet jag.... Funderar på det här...
Många projekt, liten tid...
Du vet hur det är.

Hoppas nu att allt är bra.
Här är det vår. Ögon, näsa och hals kliar och rinner... Inte är jag ledsen då... Allergi heter det visst. Men det orkar jag inte bry mig om. Jag vill och jag gör det, njuter av våren. För fulla muggar.
Mugg ja, kaffe på verandan, vad säger du?
Kram på dig.
Synnöve.

paula i pörtet sa...

Hej, var inne här i morse, men då behagade inte kommentarsfunktionen funka. Hoppas den gör det nu! Så du ska inte ha några höns längre, buhuu
Och jag som inte fick några, jag som så gärna ville ha innan flytten. Nu har vi en liten tomt men jag tror inte grannarna skulle bli så glada...
Ha en riktigt fin Valborgshelg/Kramen

Synnøve. sa...

Tänkte bara önska dig en trevlig helg :))

Sillen sa...

Hmmm när jag å tjejernas pappa försökte bli av med hallon.. Ja ficj vi bränna en del, rötter åt alla håll haha. Jaja med det var ju då. Hoppas ändå med all sten att det blev bra.

Kram å tack, Sillen

Synnøve. sa...

Men hoho...
Vart är du :))
Kram.