lördag 7 december 2013

Lübeck


Nu har vi ju haft storm igen och denna gången hette den Sven, Ja nog blåste det på torsdag eftermiddag och kväll och på fredagen skulle Yvonne och jag åka på bussresa på julmarknad i Lübeck. Yvonne ringde till bussbolaget på eftermiddagen och undrade om de skulle köra. Ja det skulle de, så det var bara att stiga upp 04.15. Vi hämtades upp i Vinslöv, och sen åkte vi vidare mot Malmö, fy vad det snöade och stormade. Men Öresundsbron var öppen så vi kom över.
Nu åt vi upp våra första mackor, och så gott det var, grovt bröd med stekt ägg och yoggi till.
När vi närmade oss bron i Danmark, så var den nya stängd, fick ta en omväg och åka över den gamla och smala, gick knappt att mötas på den, milavis med köer.

Till slut nådde vi färjeläget i Rödeby, så mycket fordon som väntade på att få komma över, många svenska personbilar, de skulle säkert över o handla sprit. Vi checkade in och ställde oss i kö, men när den närmaste färjan var inställd, då var klockan 14 ca. Och hela tiden så ställdes färjorna in, men nästa ska gå sa de, sen fick vi besked på att Bordershop i Tyskland hade slitit sig och låg i hamninloppet och guppade med alla kunder . Det gick inte att varken komma in eller ur den hamnen.

 Det bestämdes att vi skulle vända och hitta ett matställe för många av passagerarna hade inte ätit sen 05 på morgonen och var så klart mycket hungriga, Yvonne o jag hade ju mackor så det gick ju ingen nöd på oss.
Efter lite dividerande bestämdes att vi skulle åka tillbaka hem igen, det fanns ju inget hotell att få tag på heller, 1000 tals svenskar var fast vid färjeläget, det var tre bussar från Tjörnarps buss. Alla tre vände hem. Vad vi vet så var det åtminstone 21 bussar som åkte tillbaka. Det storma rejält fortfarande när vi åkte hem, riktigt kusligt med alla kastvindar, trodde bussen skulle blåsa av vägen. Jag steg inte in genom dörren här hemma förrän klockan var 03 på natten.
Det blev en lång dag i bussen. Så nu ska det dröja innan jag åker på någon bussresa.
Men det var ju det bästa beslutet att åka tillbaka.

1 kommentar:

Moster Mjölgumpa sa...

Och jag kan ännu inte förstå hur bussbolaget tänkte när de bestämde sig för att köra iväg!