fredag 6 juni 2008

6 Juni


Varför firar vi egentligen den 6 juni. Jo,ursprunget till datumet är att Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523, så visst är det något att fira. År 1900 började man diskutera ett lämpligt datum för en svensk nationaldag.
På förslag hade man den 6 juni, midsommarafton, Gustav 2 Adolf eller Karl 12:s dödsdag. Man enades till sist om den 6 juni, 6 och 30 november ansågs olämpliga pga att det är mörkt och kallt då och det befrämjar inte den rätta stämningen.
Jag har firat dagen med att dammsuga och tvätta golven, sedan har jag suttit under äppelträdet med en kopp kaffe, mysigt att man kan fika ute. Helt otroligt att vädert håller i sig, jag har inget emot torkan, men jag är ju inte bonde heller. Bönderna skriker ju nu efter vatten till sina fält.
Bilden är tagen från mitt fönster i TV-rummet, enda nackdelen med kreatur är alla flugor som kommer in i huset, men man kan ju inte få allt.
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg.

4 kommentarer:

mona sa...

God Afton ! Sitter oxå nöjd och belåten över en kopp kaffe , samt att jag städat o tvättat hela dagen ,så firade jag,förresten det går hästar utanför mina fönster.
Kramar

Moster Mjölgumpa sa...

Man kan ju tro att ni bor mitt i kohagen!

Mors Deka sa...

Vi började med att fira på torget i Bromölla, se Från åskådarplats.
Sen for vi ut på sjön, se Båtbloggen.
KRAMEN!

malin sa...

Vilken härlig bild!
Det är faktiskt underbart att ha djur som går och betar utanför sitt fönster.Här ser jag , eller i alla fall hör jag, får utanför fönstret.
Det är härligt när det kryllar av lamm i hagen :)