fredag 27 juni 2008

Fredag igen

I dag har det regnat och åskat mest hela eftermiddagen, men förmiddagen var varm och skön, bara det inte hade varit så kvavt. Nu efter åskan är luften bättre.

Mellan regnskurarna gick jag ut i trädgården och tog några bilder, vad liljorna heter vet jag inte, men vackra är de lite annorlunda färg. Annars brukar väl liljor vara orange, men dessa har en så intensivt nästan röd färg.
Däremot vet jag vad denna ros heter. Det är en Mary Rose, en gammaldags remonterande väldoftande ros. Många blommor och knoppar på den i år, den ska jag njuta av länge ännu.

Annars idag har jag gjort två matpajer, den till höger är det bacon och broccoli i. Den till vänster är det (som Bert Karlsson säger handplockade gula kantareller, jag vet inte om man kan maskinplocka kantareller). Det är också gul lök och ost i den.
Pajerna ska jag ta med mig till Dotter2 imorgon, det ska bli kalas för hennes båda barn fyller år. Sonen har redan fyllt den 16 juni han blev 11 år, dottern fyller 9 år den 4 juli. Hoppas det blir lite bättre väder imorgon, så åtminstone barnen kan vara ute och springa av sig lite.
Ha en trevlig helg alla i bloggvärlden.6 kommentarer:

Cina sa...

Underbart vackra blommor och pajerna smakar jag gärna...=))

Ha en underbar helg!

Kramen

Pialotta sa...

Visst är det gott med pajer av olika slag.. dina ser smaskiga ut.. jag fixade till en igår oxså på en burk matjesill.. Så himla god och så blir man av med ytterligare en burk från kylskåpet..
Satte in recept i KakoMaten:-)
Ha de fint på födelsekalasen då.. kram från ett halvfint K-Town.

londongirl sa...

Jättefina blombilder! Pajerna ser verkligen goda ut. Det är så bekvämt med pajer. Oftast så är de godast också om man som du gör dem i förväg.

Monica sa...

Nu utmanar jag dej. Gå in på min blogg och läs på UTMANAD så ser du hur du ska göra.

Anonym sa...

Vilka fina liljor och rosen är ju helt ljuvlig!

Pajerna smakar nog gott, vilken tid är kalaset? :-)
Du har väl inte plockat kantareller redan? Nä, du har hämtat i frysen...
Det var så lustigt, för yngsta dottern ringde idag och ville ut för att plocka svamp.
Jag sa att vi får nog vänta en månad till och så får det nog regna lite mer. Tyvärr!

Bloggblad sa...

Så goda pajer!!!! Hoppas jag hittar några kantareller i år innan nån annan hinner ta dem.