fredag 15 augusti 2008

Fuchia

Nu blommar Fuchian som vackrast, var ute i trädgården och tog denna bilden för en stund sedan. Jag har övervintrat den i källaren där det är svalt och mörkt, hoppas jag lyckas att förvara den en vinter till. Den är så flitig att blomma, skulle gärna ha lite fler olika sorter, men det tar ju plats att vinterförvara dom.
I förmiddags var jag och plockade lite kantareller. Varje gång jag går förbi denna skogsväg som ligger ca. 2 km upp i skogen från där jag bor så kommer alltid samma tanke. I mitten av 60-talet var det ett flygplan från Eslöv som störtade här. Det hittades av en ren händelse av en skogsvaktare, 1 månad efter att det störtat. Det hade kört mot en trädtopp och sedan fortsatt i 40 graders vinkel rakt mot marken.
Planet var på väg till Norrköping för översyn. Spaningarna efter planet pågick hela tiden, och det var ren tur att det hittades av skogsvaktaren för det är inte så ofta som någon vistas där.
Troligen dog föraren meddetsamma och det får man ju hoppas. Jag kommer så väl ihåg denna händelse när de hitta planet. Polisen spärrade av vägen så ingen skulle gå dit, men ändå var det folk som gick dit och tog vrakdelar. Några foto från händelsen har jag inte, i folkmun kallas vägen än i dag för flygplansvägen.
Ha nu en skön helg, alla, för det har jag tänkt att ha.

7 kommentarer:

Mors Deka sa...

Åh, vilken grann Fuchsia du har! Den ser helt otrolig ut.
Jag så sugen på att äntligen hälsa på dig, så snart måste jag göra slag i saken. Mjölgumpa verkar aldrig ha tid, så jag tror att, nu när ordningen snart är återställd, så kommer jag. Jag menar... skolan börjar på måndag och allt är som vanligt igen. Lättare att planera in saker. Jag hör av mig.
KRAMEN!
PS. Fredagsfärger...=)DS

synne sa...

Hur får man den att övervintra? Min stendog....
Synd det var en uppstammad fucksia med rosa/vita blommor. Granntjejen sa det såg ut som prinsseskjolar hehe...

Den flygkrasjen kommer jag ihåg.
Det var tragiskt. Tur att någon gick den vägen just där och då.
Tack än en gång för alla frön.
Ska dom sås nu i höst?
Måste fråga hehe...
Kramen vännen.
Synne.

Cina sa...

Oj vilket praxexemplar av fuchisa.
Otroligt pampig.

Kramen

Anonym sa...

Vilken fantastisk Fuchsia du har. Det är svårt att få de att övervintra, men du har ju klarat det fint!

Spännande och rysligt med flygplanet - vilken skillnad mot idag, då hade man hittat ett kraschat plan på nolltid.

Har du hittat mycket kantareller? Jag har varit ute på mitt bergsäkra ställe, men där var tomt...

Margaretha sa...

En sån bjässe!!!!!
Hur går det när det regnar...blir den inte fördärvad då ???
Den är verkligen praktfull....
Kram
Margaretha

vivan sa...

oj den var stor...den har fått rejält med kärlek och omsorg av dig ser jag....kramiz:)

Ingrid L sa...

Det var en otroligt vacker fuchsia! Förra sommaren hade jag en på mammas grav och det växte och blev väldigt vacker, men jag slarvade och en kall höstnatt frös den.

Jag förstår att du tänker på olyckan när du går där på skogsstigen. Vi har en väg som jag promenerar på ibland och där blev en gammal kvinna mördad med yxa någon gång i början av 50-talet. Mördaren hittades aldrig och ännu funderar jag över vem det var när jag passerar stugan.

Kram