måndag 25 augusti 2008

Helt vanlig måndag

Så här glad blir man när man ser kräftskålen.

I lördags var vi på kräftskiva och barnbarnet som bor på samma gata där vi skulle tillbringa kvällen, ville följa med mormor och morfar och äta kräftor.

Det fick hon ju så gärna, inte trodde jag hon ville stanna där en längre stund. Men hon ville inte gå hem förrän efter 4 timmar, så då fick jag gå med henne för det var ju mörkt och tyckte inte hon skulle gå själv fastän det bara är 2 tomter mellan husen.

Hon har redan påtalat att vilja följa med nästa år också, vi får se om hon vill när den tiden är inne.


Idag har det inte hänt så mycket på detta stället, förrutom att maken har sotat skorstenen.
Spisarna får vi ta en annan dag. Det börjar ju att dra ihop sig till att elda lite, åtminstone om kvällarna.
Jag tycker inte om att han sotar om jag inte är hemma, om i fall något skulle hända. Här finns ju inga grannar hemma på dagarna och inte har vi så många i heller.

Har varit ute och tagit lite ogräs i rabatterna i förmiddag. Fikat ute har vi också gjort, soligt och varmt 21 grader med andra ord ljuvligt sensommarväder.

Kycklingarna är ganska stora nu 6 veckor, men jag kan ännu inte se hur många tuppar det är. Med säkerhet ser jag att det 2 stycken, jag skall behålla en av dom.

Mamman vaktar dom så noga ännu, de andra hönsen får inte komma nära dom då blir det slagsmål med mamman och jag vet inte hur många gånger jag har särat på dom. De slåss ju till en ger sig och då kan det bli blodvite innan dess. Det vill inte jag vara med om.

4 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Du hade kanske inte behövt vara lika orolig om han inte klättrat upp på taket med ett par trätofflor som är tre nummer för små.

synne sa...

Godmorgon.
Ser detsamma som Moster Mjölgumpa hehe....
Kanske en lina runt livet med?
Hoppas det gick bra ialla fall.
Kräftor har jag inte ätit på åratal.
Är lite allergisk mot skaldjur så jag äter med ögonen. Dristade mig till lite räksallad igår. Med lime och koriander. Smask....
En tesked brukar gå bra hehe....
Har du fått mail nu då?
Kramen på dig min vän.
Synne.

Cina sa...

Oj vilken skål med kräftor den tar jag hand om....hahahahaha

Kramen

Mors Deka sa...

Sötnosen verkar lika tokig i kräftor som min Dotter. Gott, gott! Jag får alltid ett stort härligt leende från lilla damen när jag möter henne på skolgården. Det är stor skillnad nu, från för några år sen, då hon var så blyg, så blyg. KRAMEN!