lördag 29 november 2008

Fikastund

I går var jag och passade det yngsta barnbarnet i Staffanstorp. Mamma arbetade och pappa åkte till London med sitt jobb, så då fick farmor rycka in, det är inte ofta det händer. Så jag tycker det är bara roligt att få rå om Klara en dag.

På förmiddagen tog vi en runda i byn, första stoppet blev i parken vid ankdammen. Synd att vi inte hade lite bröd med till dom, alla kom springande emot oss när vi stannade vagnen.

Vi inhandlade också en present till Moster Mjölgumpa, hon fyller år imorgon och då ska maken och jag åka till henne. Tydligen ska det bli Paella till middag, det har jag inte ätit sedan 70-talet när vi var i Spanien.

Efter det tog vi en fika på Bengts Konditori. Farmor lyxade till med en Hallongrotta och Klara fick en Lussebulle utan saffran men med massor av pärlsocker. Klara började äta mitt på bullen till sist var det ett ganska stort hål i mitten på bullen, det är ju sockret som är godast. Nästan hela bullen åkte ner i Klaramagen. Det var en mysig dag, tack för det älskade barnbarn och att du ville göra mig sällsakap.

Idag har jag pyntat lite inför julen, ljusstakarna och stjärnorna lyser nu i fönstren. Tomtarna väntar jag med någon vecka innan de får krypa fram i ljuset. Men jag tror jag ska sätta på en julskiva med Sanna Nielsen, det blir lite mer stämning då.
Nu måste jag fortsätta med pyntet, har ett rum kvar.
Trevlig första advent önskar jag alla mina läsrare.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så roligt att få rå om barnbarnet lite. Det avundas jag alla. Mina barnbarn bor ju så långt borta, så dem har jag inte fått träffa så mycket.

Ha en riktigt fin första Advent!

Kram Ingrid

Cina sa...

Oj vilken söt liten Klara!
Ja inte tror man att det är advent o julen står för dörren det är rena rama VÅREN ute 8 garder plus!

Kramen

Klara Slätteke sa...

Tack så jättemycket för den roliga dagen vi hade tillsammans, mormor. Kom och hälsa på mig igen snart. Ta med lite bröd så att jag kan mata ankorna i dammen.

Kram Klara

Mors Deka sa...

Åh, vad stor hon har blivit. Sist jag hörde om henne skulle hon döpas. KRAMEN!