fredag 27 februari 2009

Längtar

Nu längtar jag verkligen till våren kommer. Tänk förra fredagen hade vi 1 dm snö och 7 grader kallt, idag har snön försvunnit och vi har 5 grader varmt. Fastän det är lite sol så är vinden så kall och rå, riktigt skönt att komma in i stugvärmen igen. Det blev ingen lång runda idag. Snödropparna börjar titta upp genom de vissna löven på gräsmattan, men det ska tilläggas att det är på södersidan.
Har nästan precis varit och matat grannens höns och katt. Han har åkt till Polen över helgen. Jag förstår inte vad det var med katten Sigge idag, han brukar vara så tillgiven och kelen när jag kommer. Men idag fick jag inte ens klappa honom, kan det vara för att maken var med. Imorgon ska jag gå dit själv och se om det går att klappa honom.
Nu får jag börja att pula lite, det ska bli café här i uthuset ikväll. Undrar hur många som kommer, vi brukar vara 10-12 stycken. Men det blir nog lite reducerat denna gången, på grund av dessa förkylningstider. Jag har bakat Citronkaka till kaffet, sen blir det öl och vin efter det, med lite tillbehör.

måndag 16 februari 2009

Madeira


Nu är resan bokad, det blir till Madeira. Vi åker den 13 april och ska bo på hotell Monumental Lido i Funchal. Vi ska åka med svägerska och svåger från Lödde, har också tänkt hyra bil några dagar och köra runt. Tror inte det är så varmt där i april, att bada i havet kan man nog glömma, men poolen ska vara värmd till 22 grader. Vi får nog läsa lite på nätet om sevärdheter , för jag vet inte så mycket om Madeira. Ska bli skönt att åka iväg. Är det någon som varit där?

fredag 13 februari 2009

Utmanad

Jag har blivit utmanad av 3 stycken, av dom två Marskatten och sen av Patrycja skulle jag välja den 4:de mappen och 4:de fotot. Det blev detta , som är tagit vid den årliga gökottan Kristi Himmelfärdsdag 2008 där makens syskon med barn och barnbarn samlas. Vi brukar vara mer än 30 personer, mysigt om det är fint väder. I år går den av stapeln den 21 maj, så då kan det ju bli lite varmt.

Maken har åkt till Tyskland över helgen, på veteranmarknad. Så jag, hönsen och katten är ensamma hemma. Imorgon kommer en väninna och hälsar på, tur att man kan välja sina vänner. Tycker inte man ska umgås med vare sig släktingar eller grannar om man inte trivs ihop. Nog har jag också några personer som jag inte vill umgås med, de är inte många men de finns.

Jag överlämnar utmaningen till den som känner sig hågad att ta emot den. Nästa utmaning är från Synne och den får jag ta en annan dag.
Ha nu en skön helg, alla.

onsdag 11 februari 2009

11/2-08

Oj, kom att tänka på att idag är det precis ett år sedan jag började att blogga. Alltså 1-års jublileum. Så det blir till att fira ikväll, men med vad vet jag inte. Det får nog bli lite extra myssli på filen.

Ordlös onsdag-vinter/kyla

Fler bilder till Ordlös onsdag hittar du här.
Imorgon har jag ett par utmaningar att ta itu med. Så jag återkommer.
Jag får inte länken till att fungera, så här kommer den i sin helhet.http://ordlosonsdag.wordpress.com/2009/02/11/ordlos-onsdag-vinterkyla/#comments

måndag 9 februari 2009

Klippning



Idag på förmiddagen var jag hos frisören och klippte mig, har mot min vilja fått hitta en ny frisör. Den som jag gick till tidigare har gått till förtida pension, jag har hela tiden trivts hos henne. Det är alltid svårt att välja en ny frisör, det är inte ofta jag gör det.

Sist jag gjorde det var 7 år sedan och det var när vi flyttade hit. Den frisören jag hade när jag bodde på en annan ort, henne gick jag till, ja det var säkert 30 år om det räcker. Tack för alla dom åren Mona. Så ni kan förstå att jag inte är en hoppjärka precis, inta när det gäller frisörer iallafall. Hoppas jag kommer att trivas lika bra med denna nya, som jag gjort med de tidigare. Idag verkade det bra åtminstone.

Sen i eftermiddag har jag bakat bullar till Semlor, brukar baka bullar med både vanlig jäst och hjorthornsalt i. De brukar bli mer porösa än när det bara är vanlig jäst. Nu är det bara mandelmassan och grädden som saknas, men det får komma en annan dag.

Har även hunnit med en runda i skogen, det har ju varit soligt idag, men vinden var ganska isande. Imorgon har de lovat snö, men det tycker jag kan vänta och komma till nästa vecka när barnen har sportlov. Sen kan den försvinna snabbt igen, för då vill jag ha vår.