måndag 5 maj 2014

Dagens promenad

 Idag fick vi för oss att vi skulle ge oss ner till grävlingabacken och titta på gullvivorna, och de står i full blom nu. Det är en av de vackraste blommor jag vet. Det fanns många, men inte kunde jag plocka några med mig hem, eftersom de är fridlysta. Vet inte om det är så i hela Sverige, men i Skåne är det så i alla fall, och egentligen så är de finast där de står
 Nog såg vi några grävlinggryt också, de hade alldeles nyss gått på stigen som de trampat upp ner till boet. Undrar om de har ungar nu eller senare. Har bara sett en levande grävling en enda gång, och det var i början på 70-talet. Överkörda på vägen kan man ju se dom ibland, de är ju ganska så stora.
Nyutslagen bokskog, finns det något skirare. Nu har dom ju gallrat rätt mycket i skogen där vi bor, tycker det är synd, men det är ju ett måste, det växer ju upp nya plantor. Men de blir ju inte stora under vår tid. Men kanske nästa generation kan njuta av den, eller barnbarnen, kanske mer troligt.

2 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Tack för bokskogen, såna har vi inte några alls! Tyvärr är det mesta här barrskog och då blir det ingen skir grönska. Men slyet och buskarna grönskar förstås. Jag har gullvivor här på tomten, har plockat in en minibukett men låter resten blomma så fint i slänten. Snart kommer också liljekonvaljen, den borde väl redan blomma hos dej?
Kram

Majliss Persson sa...

Hejsan Paula.
Ja liljekonvaljerna blommar vilken dag som nu, det är tidigare än vanligt, de brukar inte blomma förrän till Mors dag, så de är väl avblommade då. Kram