torsdag 29 maj 2014

Gökotta

 Idag har vi haft årets gökotta med släkten på makens sida, med barn och barnbarn. I år blev vi 28 personer, det var några som inte kunde komma ett par är i Grekland , några på Mallorca och en jobbade. Annars hade vi blivit närmare 35 personer. Vi började med en enkel fika, en kopp kaffe med bullar och sockerkaka.
 Efter mycket prat och lek, så blev grillarna tända. Alla gamla uttjänta grillar kom fram, men de funkade ändå. Det grillades både korv, kycklingfileer, kotletter, grillspett och ananas. Barnen avslutade det hela med att grilla marshmallows.
 En tipsrunda hör också till, så vi gick en runda i kohagarna, och svarade på frågorna. Jag hade inte så många rätt, och det var ingen som hade alla rätt. Första pris var två kilo bananer, och dom fick Boris andra pris var ett kilo morötter, dom fick Nisse med sig hem tredje pris fick Alicia och det var ett halvt kilo morötter. Bara nyttiga priser i år.
 Sen gick vi hem och fikade igen men nu blev det rabarberpaj till kaffet. Och Gottfrid skulle ju prova de hemsnickrade styltorna och det klara han galant, det var ingen annan som ville prova dom. Han har ju provat dom tidigare.
Till och med lilla Klara lärde sig att gå styltor idag, efter en stunds träning så gick det så bra. Vi hade en trevlig dag och fint väder var det också, fast det såg lite hotfullt ut ett tag. PS: Göken hörde vi också, så det blev en riktig gökotta i år. Tack alla som kom och hoppas vi ses nästa år också.

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Vilken mysig tradition ni har. UNdrar om det är många som gör som ni?
Härliga bilder av en fin dag.
Kram en liten småförkyld norska.

Paula i pörtet sa...

men så avis jag blir, så rolig tradition! Gökotta ordnas här i byn också varje vår, men jag är ju en sjusovare av stor mått o skulle aldrig lyckas komma iväg. men varför ska man lyssna till göken i tidiga morgontimmen, den gal ju hela långa dagen?
Kram

Majliss Persson sa...

Ja Paula du har alldeles rätt, vi börjar inte gökottan förrän klockan tio på förmiddagen. Vi tänkte på familjerna som har en bit att köra och med små barn.