måndag 7 april 2008

Zonterapi

Helgen har varit lugn och skön, i lördags var vädret soligt och fint. Jag var ute på min vanliga runda på förmiddagen, det enda som hände utöver de dagliga sysslorna var att vi var hos grannarna på eftermiddagsfika, sen var den dagen nästan över. På kvällen delade maken och jag en flaska rött med ost och kex som tillbehör.

Igår, söndag hade vi middagsgäster. De kom runt kl. ett och det serverades nässelsoppa med ägghalvor, fiskgratäng med räkor, kokt potatis och stekta grönsaker, till efterrätt blev det pannacotta med rårörda bär (jordgubbar, hallon och vinbär). Jag har köpt IKEAS ljuslyktor i ofärgat glas, för värmeljus. De brukar jag använda när jag serverar pannacotta, det ser så fint ut med vit pannacotta i botten och röd bärröra ovanpå.

Damen som var här igår sysslar med healing och zonterapi. Jag som alltid har varit nyfiken av mig, men mycket skeptisk till allt som handlar om healing och även zonterapi, skulle prova på detta. När hon cirklade med sina händer över mina fötter så började det sticka i dom, precis som när de somnar, kändes jättekonstigt. Sen fortsatte hon med zonterapin. När det blev dags att trycka på utsidan av fotsulan gjorde det så ont att jag ryckte till, jag fick förklaringen att där sitter punkterna till nacken och det är ju den jag har ont i.

Inte vet jag vad som hände med min kropp, men på kvällen var jag så frusen och nacken kändes varm. Trött var jag också, en trötthetskänsla som jag aldrig känt tidigare. Ont i nacken och fram i huvudet, tinnitusen lät som en hel rockkonsert. Nu vet jag inte vad jag ska tro om sånt.

Till saken ska nämnas att det inte räcker med bara en behandling, utan man ska ha 5-10 stycken innan man märker någon effekt.

10 kommentarer:

synne sa...

Det skulle vara så kul att pröva. Är nyfiken av mig.
Hur känner du dig nu då?
Klems Synne :D

christel sa...

Vilken tur att det finns saker som vi inte kan förklara med vårt sunda förnuft. Det blir ju liksom lite roligare då :)

Hönsakadorran sa...

Synne: Just nu är jag så trött och har mer ont i nacken än vanligt.

Christel: Jag tycker inte om när jag inte förstår saker och ting, därför gillar jag inte trollkonstnärer.

Moster Mjölgumpa sa...

Ska du prova på det fler gånger då?

Paula sa...

Hej! Jag har provat zonterapi, för många år sedan, tror det var 1996
Det var under en period med otrolig stress o jag mådde dåligt både psykiskt o fysiskt. Jag fick så ont av behandlingen så jag var tvungen att sluta...men jag fick reda på olika ställen i kroppen som var i olag o det var nog det mesta...

Marskatten sa...

Jag har varit på healing en gång och fick en stickande känsla så som du beskriver. Men annars vet jag inte om det gjorde någon nytta?

Vilken trevlig söndagsmiddag du beskriver, jättegott! Jag har också Ikea-glasen för värmeljus, de går att använda till mycket!

Anonym sa...

Oj då, inte bra att du fick mera ont efter behandlingen!
Hur går du vidare?
Törs du göra fler behandlingar, eller?
kram

malin sa...

oj då, det var inte alls meningen att vara anonym, meddelandet bara "stack iväg"

Hönsakadorran sa...

Efter ett dygn var både nackvärken och tinnitusen på den vanliga nivån. Tröttheten har också försvunnit. Har inte bestämt om jag ska fortsätta, effekten kommer ju inte förrän efter några behandlingar, men något var det som hände.

malin sa...

Har du provat akupunktur?
Jag känner flera som blivit bra eller mycket bättre i sin tinnitus med akupunktur.
Spännande.

Kram