tisdag 1 april 2008

Gran Canaria

Veckans tisdagstema är lång och det är väldigt lång tid sedan vi var på Gran Canaria, närmare bestämt 1968, det är verkligen lång tid sedan. Den svenska charterturismen hit hade då varit igång några år.

Vi var i Las Palmas, där turisterna höll till på den tiden. Vid de tillfällen det var moln på himlen i Las Palmas, så åkte alltid små minibussar på gatan längs stranden och värvade passagerare, genom att ropa Mas Palomas. Där var det nära nog garanterat sol. Jag minns att det kostade 100 pesetas (ca 8:-) att åka dit på förmiddagen och tillbaka på kvällen. I Mas Palomas fanns ingenting utan några tält, i ett var det servering. Playa Ingles var bara öken.

Vi betalade 715 svenska kronor för 14 dagar ospecificerat, hör och häpna med helpension. Vi fick ett toppenhotel, varifrån bilden är tagen, med Las Canterasstranden bara tvärs över gatan.

5 kommentarer:

Znogge sa...

Tack för titten hos mig! Det var andra tider och priser det! Själv betalade jag 960 kronor för två veckor bå Ibiza men det var 1977 och bara frukost ingick!

Erika sa...

Tack för ditt besök hos mig.

När man tänker tillbaka på tider som flytt, så var priserna helt andra.Ur alla avseenden är det inte utan man längtar tillbaka. Det var en helt annan mentalitet förr. Idag är en tidsanda som jag inte finner speciellt trevlig. Men man får göra det bästa av livet.

Önskar Dig allt gott denna dag!

synne sa...

Tänk vilka minnen man fick när man såg din bild från Gran Canaria.
Var på Mallorca första gången 1978.....
huvva va länge sen.....
Säger som Erika att den tidsandan som är idag är inte så kul....
Det var nog lite bättre förr....
För länge sen.....
Kram Synne :D

Annika sa...

Synd att priserna inte, kan vara lika vänliga nu.

Karolina sa...

Vilken härlig reseberättelse :) Tänk vad mycket som händer på 40 år!!!!!!