fredag 18 april 2008

Köttboden

Vill berätta om vår eminenta köttaffär i Vinslöv, där kan man handla över disk som man gjorde innan snabbköpen kom till. Vill du bara ha en kotlett så går det alldeles utmärkt, man slipper köpa 2,5 kg som man får göra på Maxi.

Smörgåspålägget är också i lös vikt, vill du endast ha 2 skivor skinka så får du det. Jag vill inte köpa pålägg i stora förpackningar, vi hinner inte äta upp det innan det är surt.

Idag när jag var där så såg jag att de tagit hem stekt sill som är inlagd, till storhelgerna har de också andra sillinläggningar. Jag köpte bl.a blandfärs som de maler efterhand, ingen ommärkning här inte, så idag blev det Moussaka till middag. Imorgon blir det tunna revbensspjäll, som de kallade kamrev, tror inte jag hört det ordet innan.

Här poserar Jan och Ingvar bakom disken. Man blir alltid lika väl bemött när man kommer in i affären. De önskar alltid en god helg på fredagar när man går därifrån. Tack Ingvar och Jan för att ni finns och jobbar på.

8 kommentarer:

Mors Deka sa...

Måste ta en sväng dit nästa gång jag ska till Åraslöv. Låter jättetrevligt. KRAMEN!

Anonym sa...

Så härligt med den riktigt gammaldags typen av affär! Vi har en liten (halvstor) affär i vårt bostadsområde och de är specialiserade på kött. Riktigt duktiga är de, maler köttfärs efter hand, så man kan förhoppningsvis vara säker på datummärkningen! Dessutom kokar de egen ärtsoppa, grisfötter, ja lite mer av den gamla hushållningen. Det är jättemysigt och måste få lov att bevaras.

Cina sa...

Det är underbart med sådana här småbutiker. Vi har oxå en sådan i Hallstahammar.

Tack för din kommentar i min blogg om min virkning! Näää jag har inget mönster utan kör på ändå.

Jag lägger till dig i mina länkar på min blogg om det är ok för dig!
Hojta till om det INTE är ok!

Ha en fin helg!

Kramen Cina

Ekelundskan sa...

ÅÅÅhhh - det är ju min farbror Ingvar. Min pappas lillebror. Och hans affär går inte av för hackor, vill jag lova! Roligt att det går så bra för honom - och han har nästan alltid folk på kö. Jag unnar honom det. Och gratulerar alla som hittar dit.
Kram till dig!

synne sa...

Vilken härlig affär. Sådana finns det inte många kvar av.
Skulle önska det kom tillbaka för det med att allt ska vara så stort det funkar inte alltid.
Har aldrig hört ordet kamrev heller. Men det ser ju ut som en kam så.....
Ha en fin lördagskväll.
Kram Synne :D

corina sa...

Så trevligt med en riktig köttaffär! Jo det blev en rolig fest igår,kom hem sent!Dansade så jag hade ont i benen:)

malin sa...

Å, vad mysigt med en gammmal hederlig chark butik!

Paula sa...

Å va härligt, vilken tur du har! När vi bodde i Säfsen åkte vi till en slaktare som höll till 4 mil bort, förutom gott kött fick vi alltid med oss underbara märgen till hundarna. Nu blir resan dit väldigt lång, och inte har vi hittat någon annan närmare heller, så synd! Vi är ju bara två, inte vill vi heller ha storpack...