tisdag 15 april 2008

Tisdagstema


Veckans http://Tisdagstema.se är himmel. Tänk det är samma himmel om man är på Irland eller i Sverige. Maken och jag var på Irland 2006, våran son arbetade där då för ABB. Vi var hos honom över helgen när han var ledig, han skjutsade runt oss, så då fick vi se många platser som vi säkert inte hade hittat själv.
På lördagen var vi i Dublin bl.a på Guiness fabrik och museum. Det var mycket intressant och jag som gillar mörk öl, den är mycket godare när den inte har varit på flaska eller burk.
När det blev måndag och sonen skulle arbeta gav vi oss iväg söderut. Vi bodde på vandrarhem vilket är alldeles utmärkt övernattningsställe. Det finns så många fina platser att se på Irland.
Jag kan verkligen rekommendera att åka dit. Men man ska nog hyra bil annars kommer man inte ut att se alla vackra vyer.
När vi skulle åka hem hamnade vi på fel plan ändå frågade vi tjejen i flyghallen om det var rätt plan, svarade hon, ja. Det kanske är lätt att se fel på Malmö och Malaga. Planet lyfte givetvis inte förrän vi hade kommit av det. Vi hade nog kunnat fördriva en vecka i Malaga, men se det fick vi inte. Det var några andra som skulle ha dom platserna.

7 kommentarer:

Marskatten sa...

Irland låter så spännande, jag ser vackra gröna böljande kullar framför mig när jag tänker på det!

Komisk episod med flyget, vilken tur (otur?) ni hann av innan planet hann lyfta!

synne sa...

HAr alltid viljat rest till Irland. Får se vad man kan få till. En härlig bild var det i alla fall.
Kram Synne.

Totte sa...

Aahhh... Guiness!!! Det saknar jag i dessa tider... Vi får ta ett par Guiness efter sommaren, du o ja...

skogsfrun på Dal sa...

Ja HIMMEL och pannkaka om ni hade landat i Malaga istället för i Malmö;) Irland har jag alltid haft lust att slå en jig i;) men då finge jag först slå knut på mig själv, för vem skulle passa alla djuren här.
Kul för sonen med jobb på Gröna Ön.

Paula sa...

Irland och Skottland är mina önskeresmål. Jag gillar inte värme, att ligga i solen o gassa, så jag åker mycket hellre till gröna frodiga platser där det är tillräckligt svalt för att orka röra sig och se sig omkring. Med två jyckar o två katter finns uppenbara problem på vägen, men kan vi bara någon gång få ihop en reskassa, så får det väl bli pensionat för fyrfotingarna! Drömma kan man ju...

Eleonora sa...

Irland, jag skulle så gärna vilja åka dit. Hoppas det blir av någon gång. Ett underbart land inbillar jag mig. Min favoritförfattare - Maeve Binchy är irländska och alla hennes böcker tilldrar sig i Irland.

Erik sa...

LOL
Härlig bild :-)
Dessa böljande kullar och hedar, ahhh, minns liknande vyer från resa uppe i Skottland...
Helt underbart misstag med flyget. Håller med, trist att ni inte fick stanna, hi, hi.
Härligt att bjuda på en sådan historia :-)
Jag kommer att titta in igen, riktigt trevlig blogg :-)