torsdag 15 maj 2008

Choklad

Har varit på studiebesök med CK:s distriktsstyrelse i Kristianstads distrikt. Vi var på chokladstudion i Rinkaby 12 damer och en herre. Amina heter ägaren, hon startade sitt företag i september ifjol och hon tillverkar sina praliner i den gamla ladan, som hon renoverat så mysigt. Hon berättade om skörden av chokladbönan till den färdiga pralinen.
Vi fick också fika, jag drack chokladte och det var en smakupplevelse som jag aldrig kunnat drömma om, till det en liten chokladbakelse med mörk choklad och fyllning av hallontryffel. Den var inte dum den heller.

Efter det blev det till att handla praliner och annat som myssli med chokladbitar. Jag köpte praliner med tryffelfyllning av rabarber/brännässla, lakrits, havtorn/mandarin och vit choklad med lime, goda allihopa. Stället är väl värt ett besök, jag kommer säkert att åka dit igen. Att det kan finnas sådana smultronställen så nära och man vet inte ens att de finns. Jag önskar Amina lycka till i framtiden, för en sådan tillmötesgående och trevlig tjej får man leta efter.


5 kommentarer:

Margaretha sa...

Ge mig kraft och styrka !!!!
Bevara mig från chokladbegäret!!!!
Gott är det i alla fall....
Kram
Margaretha

Mors Deka sa...

Hde ingen aning om denna butik. Ska undersöka den någon gång. Verkar mysig. TACK för tipset. KRAMEN!

malin sa...

Vilket underbart ställe!
Choklad är min stora passion.
Bodde jag närmare skulle jag åka dit och handla, helt klart!

Corina sa...

Lät ju inte helt fel med choklad...mums!

synne sa...

Tack för semestertipset....
Behövde den där i vinterkylan.
Minus 1 och tjock dimma idag.
Snö,regn och kyla 17 Mai.
Sentralfyringa trasig.....
Men vi överlever.
Kram Synne:D