söndag 11 maj 2008

Tomater

I den lilla by jag bor i har vi en tomatodlare. När jag var där idag hade han ett par nya sorters tomater som jag aldrig sett förut. Nyfiken som jag är, så måste jag ju testa dom.

Den till vänster heter Tigertomat och är gul och rödrandig, den är mildare i smaken än vanlig röd tomat.

Den till höger heter Black Beauty och är nästan alldeles svart. Den smakar nästan mer som vanlig tomat, men även den mycket god.

Där finns så många olika tomatsorter röda, orange vanliga tomater, stora och små paprikatomater, körsbärstomater, kvisttomater, bifftomater, plommontomater och så dom nya sorterna.

Det är en ekologisk odling och man kan alltid åka dit och handla vad man vill ha. På hösten brukar jag handla gröna tomater och koka in, det är så gott till kött.

Jag köper aldrig tomater på vintern för i affären finns bara utländska och de smakar inte gott, när man ätit tomater som fått mogna på plantan.

7 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

De små paprikatomaterna är ungarnas favoriter. De är alldeles förvillande lika paprikor. Tomaterna alltså....

synne sa...

Tomater ät goda, men jag kan inte äta för många för då får jag problem med allergin....
Körsbärstomater är bättre än stora.
Häromdagen köpte vi två stora, bamse stora tomater i en förpackning. De ska ätas med olja och salt. Men de smakade plast....
Skulle gärna ha din handelsträdgår här....
Ha en fin dag idag trots det är måndag.
Här är det röd dag och ledigt.
Kram Synne :D

Mors Deka sa...

Mjölgumpan har berättat om de inkokta gröna tomaterna. Jag har nog t.o.m. fått receptet, men aldrig blivit färdig att prova. Måste ta mig i kragen. KRAMEN!

Ninni sa...

Vad jag saknar mina egenodlade tomater. Jag brukar köpa frö fråm Åke Truedsson, han har en massa härliga sorter i alla de färger och storlekar. Rekommenderas verkligen! Här i Brasilien är tvärtemot vad man skulle tro, otroligt smaklösa. Antagligen plockas de innan de är mogna och körs till affärerna, för de är mest gröna och sura. Ibland hittar man små körsbärstomater som är godare men inte går det upp mot att få plocka solvarma tomater från växthuset inte...
Må så gott! Ninni

Paula sa...

Låter spännande, vi har nog vad jag vet ingen tomatodlare i trakten...Jag gillar inte heller vintertomaterna, men ibland handlar jag ändå, bara för att bli besviken...
Ni verkar ha haft en trevlig pingst, folk som redan badar?!?

Totte sa...

Oj, vad jag blev sugen på tomater nu då... Måste också dit och handla!

Anonym sa...

咕蒂咕蒂,古德曼,咖啡,諾亞方舟,米世代,中法料理,葡萄酒,葡萄,高盧,紅眼樹蛙,亞瑪遜,音樂餐廳,幕府壽司,佐佐義,咖啡,異國麵坊,竹林亭,便宜,掌櫃,貝果,東西廚房,火鍋,江南,素食館,蒂皮屋,紐奧良,音樂餐廳,爵士,咖啡,蟳之屋,居酒屋,巴黎,溫馨小館,蓮西亞,明日,馬卡來,奧瑪,烘培餐聽,西班牙,黛麗莎,布花園,冒煙的橋,花草,園藝,沙發餐廳,餐廳,哈里歐,咖啡,愚人花園,串門子,古柏鎮,棒球,韓式烤肉,韓式烤肉,味蕾工坊,輕食餐廳,餐廳,咖啡館,咖啡,主題餐廳,蘭亭香,炭火,五角冰舖,咖哩拉麵,咖哩,御菇園,料理,壽司,香子屋,向下走