söndag 28 december 2008

Fototriss-Tre bilder

Under veckans fototriss ska man välja tre bilder från ett tema, men jag gör som så att jag väjer en bild från tre teman. Den första bilden är ur temat trekantigt, det är en husgavel på ett hus som är under rivning. Här ska det snart stå ett nytt hus, ska bli spännande att se.
Denna bild är ur temat kroppsdelar, det blev många kroppsdelar från barnbarnet Gottfrid som snart fyller 12 år.

Den sista bilden är från temat genom, och genom detta köksfönster har maken tittat ut genom många gånger, kan jag tänka mig. Han är uppväxt i det här huset, bodde där tills han var 12 år. Utan elektriskt ljus och inget indraget vatten, 1 meter tjocka stenväggar. Vid fönstret hade dom köksbordet placerat, har han berättat. Man kan knappt tro att det bott folk här så sent som 50-talet.
I dag är det segt vill jag lova, ont i halsen snorig till tusen. Skönt att man kan sitta inne i värmen. Ska nu steka kycklingen som vi ska ha till middag, sen blir det nog soffan för resten av dagen.
Fler bidrag till fototriss hittar du här.

torsdag 25 december 2008

Jul


Lille julafton kom tomten till Hultastenen för att ta emot barnens önskelistor. André önskade sig en racerbil men det skulle inte vara en Volvo, utan den skulle vara röd. Några kom med Landå som drogs av en ljus fjording, i lyktorna lyste stearinljusen. Vet inte om de gav så mycket ljus, men kusken hittade både dit och hem. Mycket trevligt, tack för att ni kom med hästen Maria och Peter. Tillställningen var mycket uppskattad av både vuxna och särskilt av barnen.
Julaftonen är också förbi, sonen och hans familj var hemma och åt lite julmat med oss. Klara fick öppna några julklappar, hon fick en dammsugare och lego. Jag tror det var mest intressant att öppna paketen. Senare på kvällen var maken och jag ensamma.
I dag juldagen kommer makens bror med fru och äter lutfisk med oss. Till fisken har vi stark senapssås och knaperstekt bacon. Det blir säkert också en snaps till detta.
Önskar alla läsare en God fortsättning på Julen.

söndag 21 december 2008

Fototriss-Mina små juldetaljer

Denna veckan är fototriss "Mina små juldetaljer" och det var ju inte så svårt tycker jag. Jag har så moderna tomtar att de kör motorcykel, istället för att använda sina renar förmodligen är renarna så gamla och utslitna att de får stanna hemma.

Den här tomten är det inte så många år sedan jag inhandlade, Typiskt amerikansk tomte, men tycker den är fin iallafall.
Till sist en detalj från min julgrupp som jag plitat ihop, med mossa, kulor och stjärnor, men även lite hel kanel som ger en sådan härlig doft. Fler bilder till fototriss hittar du här.


söndag 14 december 2008

Fototriss

Veckans fototriss är Naturligt runda former, och jag fick leta i mitt bildarkiv. Det var dessa bilder jag hittade, veden knastrar så härligt köksspisen och värmer så gott, nu i vinterkylan.
En flugsvamp sedan i höstas, men vilken sorts flugsvamp det är vet jag inte. Vacker är den i alla fall.

Till sist en bild från den lokala gårdsbutiken, med massor av runda frukter.
Fler bilder till fototriss hittar du här.


fredag 5 december 2008

Vintern som försvann

Så här såg det ut hos mig när jag vaknade i går morse, senare på dagen sken solen en stund. Men idag har all snö försvunnit, tycker den kunde legat kvar lite längre. Det blir så mycket ljusare med snölandskap. Grått och trist är det idag och en sådan dimma att man inte kan se över ängarna.

Igår så bakade jag skurna pepparkakor, gitter inte stå och kavla ut dom det tar en så lång tid och ont i magmusklerna får man. På förmiddagen var jag och handlade inför helgen, inte för att vi ska ha någon främmande hit utan endast till oss själva.

Denna förmiddag har jag stekt köttbullar på 3 kg malen blandfärs, och nu ligger dom i frysen. Det blev 132 stycken, gott att ha till jul.

Nu blir det skållning av mandel till Mandelmusslor, får se till att räkna rätt när jag dubblar satsen. En gång räknade jag fel och då blev degen jättestor, så när grannfrun kom in så undrade hon om jag bakade matbröd. Hon gick in och hämtade sina formar och hjälpte mig att trycka ut dom, det blev musslor till henne också, även min mor fick av kakorna. Jag kommer inte ihåg hur många det blev, men många var det.
Önskar alla en trevlig helg.

onsdag 3 december 2008

Ordlös onsdag

Fler bilder till ordlös onsdag hittar du hos Nejma.

tisdag 2 december 2008

Tisdagstema-Nära

Tidagstemat denna veckan är Nära, och det är ju mycket som är nära. Jag hittade en bild i mitt arkiv, där ligger ju verkligen skorporna nära varandra. Hela baket blev underbart gott.
Fler bidrag till temat Nära hittar du här.