söndag 9 februari 2014

Vårvinter

 Nu tror jag våren är på väg till Skåne, jag var ute en runda idag och såg att julrosen tittar upp genom snödrivan, några snödroppar såg jag inte till, de är ju lite senare. Men snön har ju inte försvunnit helt, så jag får ha tålamod.
Men vattnet i bäcken som rinner precis utanför tomten, forsar ganska rejält nu. Barnbarnet har gjort ett vattenhjul som snurrar, härligt ljud när vattnet sätter fart på det, men idag snurrade inte hjulet, så det behöver en reparation tror jag, det lager som sitter där är kanske uppslitet för det har nog suttit där i fem år. Så du behöver komma hit o fixa det Gottfrid. Jag passar på att säga grattis till Gottfrid, som fyller år imorgon.
Igår kom de som passat katten när vi var i Spanien och även han som förde undan snön så vi kunde komma in på tomten när vi kom hem.
Vi hade en trevlig kväll, med mat och mycket prat. Tack för hjälpen Bosse o Yvonne och Elle. Ni är guld värda, ställer alltid upp om vi behöver hjälp. Vi hade inte kunnat åka utan er hjälp.

2 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Hej, såg bilder från Österlen idag, där såg det ut som våren kommit på riktigt och ljuset var underbart. Här har det snöat hela dagen men det ligger på nollan så det är blötsnö och inte kul alls. Ha en fin vecka!

Synnøve. sa...

Hallojsan igen.
Så kul att du bloggar fortfarande. Jag gör det med. Men nu är det trögt. Har hållit på med ett inlägg en vecka... får det inte till!

Härligt när det börjar gå mot vår. Här regnar det och snön är snart borta. Nästan 3 plus. Tänk om man hade en liten bäck på tomten, då hade han fått komma hit och göra vattenhjul med.
Kram Synnöve.