fredag 28 februari 2014

Tidig majbrasa

 Idag har vi eldat lite ris, bland annat våran julgran och klipp från äppelträdet som blev justerat igår. Det är bra att man bor så man kan elda, det går i inte i ett villakvarter. Då hade ju alla grannar klagat, men här finns ju ingen som klagar på vår eldning. Kan inte ha så stor brasa för det står några nyplanterade bokar i bakgrunden och dom vill vi inte ska ta skada. Bättre att elda många gånger.
Här åker de sista resterna av hönsgården också. Det är ju några år sedan jag gav bort hönsen, men jag saknar dom fortfarande, det är så sociala djur, de kom när jag kallade på dom och de pratade med mig, och när vi satt ute o fikade så hoppade dom upp i knät på mig, ville bli omklappade.
Ja nu är både hönsen och hönsgården borta och riset också. Tänk så mycket ris vi eldat upp här på dom nästan 50 år som jag varit här, åtskilliga kubik.
Men fy vad det var rått och kallt ute idag, skönt att komma in och värma sig vid spisen

lördag 22 februari 2014

Biltvätt

 Det blev ingen biltvätt i går heller, det var så disigt och kallt. Men jag var ute på en skogsrunda i alla fall, ett måste i stort sett varje dag, om det inte är för bedrövligt väder.
Men idag så tittade solen fram ett tag, så då gjorde jag slag i saken och tog fram vattenslangen. För nu skulle den bara tvättas, stort behov av det. Men när halva bilen var tvättad så kom grannen och störde mig*L*. Så det blev ett avbrott med kaffedrickande och det säger jag ju inte nej till. Tack Barbro o Lars-Göran för att ni ville störa mig. När jag sen sent om sidor skulle fortsätta med biltvättning, så hade solen försvunnit och det var betydligt kallare. Men hur i hela friden får jag bort alla asfaltsprickar som är i lacken, blir så jäkla irriterad på dom kan ju inte gå på med Svinto, fast jag skulle vilja, får nog rådfråga någon vis på det området.

torsdag 20 februari 2014

Regn

Tänkte jag skulle tvätta bilen idag, men det regnade mest hela dagen, så det blev inte gjort. Men det kommer väl fler dagar, och förresten så lönar det sig inte att tvätta den när det är regnigt, för vi bor ju vid en grusväg, och nu är det också så mycket hålor i den. Så idag när sopbilen kom så blev det en sju herrans liv, när han körde i hålorna, trodde minst det var krig utanför mitt fönster.
Har inte gjort många knop idag, bara varit och handlat på förmiddagen, men det som skulle göras, springer inte ifrån mig, det finns kvar, var så säker.

fredag 14 februari 2014

Snörapport

 Det här är vad snö vi har kvar i trädgården i dag, och imorgon har vi säkert inte ens det. För det är 8 plusgrader och solen skiner. Varit en runda i skogen idag också, plockade lite blåbärsris som jag satt i en liten vas.
 Jag hittade bara två snödroppar i trädgården så jag tyckte inte det var något att plocka in, men nästa fredag kan jag nog plocka en bukett och sätta in. Av Vintergäcken syns inte ett spår ännu, men jag har dom på en kanske lite olämplig plats, för det är skugga där hela dagen. Men sen å andra sidan så ska det ju inte vara så välskött o klippt där dom står, och där jag planterat dom klipper vi aldrig. Så jag får njuta av dom lite senare än andra.
Häromdagen när jag var i Örkelljunga och träffade knyppeldamerna så hade alla något med sig att visa som dom knypplat sen sist vi sågs. Alltid lika roligt att se vad vi åstadkommit. Utbyta lite idéer och få inspiration, man blir så sugen på att göra än det ena och andra. Man kan ju knyppla så otroligt många olika saker. Dukar, halsdukar, hattar, västar. Olika figurer att hänga i granen tex. Längtar redan till nästa gång vi ska ses, det blir inte förrän i maj, så vi hinner knyppla lite innan.
Idag har det varit Alla Hjärtans Dag, det är väl inget vi firar, men vi festade till det i dag med ett vaniljhjärta till eftermiddagsfikat.
Ha en bra fortsättning på dagen alla.

torsdag 13 februari 2014

Sol

Riktigt vårväder har vi haft idag, solen sken och det var 8 plusgrader. Jag har putsat lite fönster idag, men får fortsätta imorgon för jag har många. Ska även hänga upp lite nya gardiner i köket. Började dagen med att koka ärtsoppa som vi åt till middag, men någon punsch blev det inte, nog för att jag har i skåpet, men kände inte för det idag.
Sen blev det till att åka till affären och inhandla lite mat, tomt i kylen igen. Skulle köpt jäst också, men det glömde jag, så jag får vänta med att baka bröd tills nästa gång jag varit i affären. Det gäller att planera när man har 8 km till närmsta affär och inte glömma det heller.

söndag 9 februari 2014

Vårvinter

 Nu tror jag våren är på väg till Skåne, jag var ute en runda idag och såg att julrosen tittar upp genom snödrivan, några snödroppar såg jag inte till, de är ju lite senare. Men snön har ju inte försvunnit helt, så jag får ha tålamod.
Men vattnet i bäcken som rinner precis utanför tomten, forsar ganska rejält nu. Barnbarnet har gjort ett vattenhjul som snurrar, härligt ljud när vattnet sätter fart på det, men idag snurrade inte hjulet, så det behöver en reparation tror jag, det lager som sitter där är kanske uppslitet för det har nog suttit där i fem år. Så du behöver komma hit o fixa det Gottfrid. Jag passar på att säga grattis till Gottfrid, som fyller år imorgon.
Igår kom de som passat katten när vi var i Spanien och även han som förde undan snön så vi kunde komma in på tomten när vi kom hem.
Vi hade en trevlig kväll, med mat och mycket prat. Tack för hjälpen Bosse o Yvonne och Elle. Ni är guld värda, ställer alltid upp om vi behöver hjälp. Vi hade inte kunnat åka utan er hjälp.

onsdag 5 februari 2014

Sverige igen

Nu har vi varit hemma ett par dagar från vår vistelse i Spanien. Vi har haft det skönt på våran semester, kunnat sitta ute och fika, åt våra middagar gjorde vi också utomhus och även sola kunde vi. Lägenheten var kanonbra, rent o fint och nyrenoverat 2013, tre rum och kök,tvättstuga var där också, en terrass med morgonsol och en med kvällssol, vad mer kan man begära, vi hade mellan 15 och 20 grader varmt dagtid.

Vi har sett mycket och åkt många serpentinvägar i bergen. Men tre veckor räcker på ett o samma ställe, tyckte vi kunde det området när det var dags att åka hem, skulle inte vilja vara på samma ställe i tre till fyra månader som en del svenskar är. Jag vill nog ha ett lite aktivare liv, så länge jag orkar och kan. Man kan ju inte köra runt med bilen hela dagarna och inte gå på strandpromenaden heller och sitta på ett café.

Det var skönt att komma hem, har saknat det sociala livet vi har här hemma. Om det blir fler såna semestrar det återstår att se.

söndag 2 februari 2014

Sista dagen

 Dagen började med att vi körde tjejerna till flygplatsen, så dom kom hem. Vi var uppe tidigt, så när vi kom hem så gick vi och lade oss en stund till. Men andra ord till kl 09, skönt.. När vi ätit frukost en andra gång så gick vi ner till stranden och skulle fota kaktusen som vi såg dagen innan. Stora fina frukter på den, men sylvassa piggar.
 Efter lunch, som vi kunde äta på terrassen, åkte vi till Guardamar där vi tänkte ta en fika längs paseon. Men alla lediga platser låg i skugga, och vi ville sitta i solen. När vi gick längs paseon så såg vi att sandfigurerna bytt skepnad sedan förra veckan. Nu var inte Jesus bara född utan även korsfäst och konstnären i sandfigurer höll just på att färdigställa de sörjande vid korset.

Vi tog därefter en promenad upp i en park (Parque Reina Sofia) med ett flertal dammar och ett rikt fågelliv. Därefter gick vi till bilen och åkte hem och tog en fika på solgasset på terrassen.Nu är det packningen kvar och det är med blandade känslor jag åker hem i morgon. Jag skulle inte vilja vara här i tre månader, åtminstone inte i detta området, då vi kan detta vid det här laget. Även det sociala livet vi har i Sverige saknar jag, om det blir fler resor till Spanien nästkommande vintern återstår att se.