måndag 31 mars 2008

Vårdag

I dag har det i mitt tycke varit den första vårdagen i år, med 14 grader varmt. Där solen kommer till att värma marken är vitsipporna utslagna. Fåglarna sjunger sina kärlekssånger, medan andra undersöker holkarna om någon kan vara lämplig för bosättning.

Talgoxarna brukar vara först i holkarna, de städar och donar, men när flugsnapparna anländer tar dom över holkarna, då får talgoxarna ge sig iväg och se sig om efter annat boende. Bina har också kommit fram ur sitt vinteride. Jag såg dom idag när de sög nektar ur vårlökarna.
Rabarberna tittar upp ur jorden, men det dröjer säkert en månad innan den kan skördas. Längtar till man kan göra rababerpaj med vaniljsås, mums. Eftermiddagsfikat avnjöts i trädgården för första gången i år.
Våren är verkligen en härlig årstid, man njuter varje dag som solen tittar fram. Det enda negativa med våren är, att man ser hur smutsiga fönster man har. Får ge mig på dem en dag, men jag tycker det är ett straffarbete.

5 kommentarer:

Marskatten sa...

Vilken skillnad det är mellan våra olika landsdelar!
Här hos oss (mellan Gbg och Borås) har inte vitsipporna kommit ännu.Snön regnade bort i helgen, men snart kanske...
Mina rabarber gömmer sig fortfarande i jorden! Tänk så gott det är med den första rabarberpajen...

synne sa...

har inte sett vitsippor än.
Men hörde en grannes kor här idag. På andra sidan sjön har han kor. Undrar om han släppt ut dom idag. Dom råmade och råmade som bara det. Flugor på husväggen och fågelsång. Har svarttrast vid fågelbordet. Staren har anländt.....
Ja, man kan väl säga att det är vår eller hur.....
kram synne :D

Christel sa...

Ja visst är det ljuvligt. Hela skogen är full av vitsippor. Fåglarna väcke mig imorse och så skönt det var att ligga kvar lite och lyssna..hmmm, mysigt.

Marskatten sa...

Vet du: jag kollade min rabarber och faktiskt så sticker det fram lite späda blad ur jorden. Så glad jag blev! Det finns hopp...

Ragnvi sa...

Hej! Kikade in i din blogg lite!
Vitsippor..så härligt!

Här i hälsingland har inte våren kommit så långt än, väntar o väntar! Men ser liten röd knopp på rabarben i alla fall!