I morse när jag kom ut på trappan så stod där en back med färska abborrar. Det var grannen som varit och fiskat, så efter frukosten var det till att ställa sig och filéa dom. Vi är inte duktiga på det, så för oss tar det ganska lång tid. Jag ska fråga honom om jag inte kan få titta på någon gång när han gör det, för han säger att det går fort att göra det.
Det blev 16 hg färdiga filéer. Det är så gott med stekt abborre och potatismos.
Tack för fisken snälla Jacek.
10 kommentarer:
Kan inte minnas att jag provat det, men är inte främmad för att testa nån gång. Här vankas oftast torsk, lax, öring eller flundra. KRAMEN!
Kalasmat det där.. Härligt med färsk fisk och alldeles nyupptaget helst..
Kramar från ett just nu regnigt K-Town
Lite pinsamt är det....men jag har aldrig ätit abborre....
Annars har jag testat de flesta havsfiskar men insjöfisk????
Men det är säkert jättegott....många ben eller ????
Kram
Margaretha
I min ungdom tillbringade jag mycket tid i Karlshamn. Och då blev det fisk, alla dagar i veckan, för vännensmoderskap var av fiskarsläkt från öarna. Nu rinner snålvattnet....
Abborren skall "byxas", då blir den benfri, be fiskaren visa.
Friterad med ris o ananassås...oooh, det kan jag slåss för att få smaka :-)
Smaklig spis!
Kram
vwellermo.blogg.se
haloj..kikade in till dig..och du har roliga teman..skall se om jag kan hitta något randigt....kramiz
Nu blir jag riktigt avundsjuk...abborre som är sååå gott!
WOW så underbart gott men abborre!
Vattnas i munnen!
Kramen
Åh, vilken snäll granne. Abborre som är så gott. Brukar ibland bara rensa ur den och sedan helsteka i stekpannan med goda kryddor i. Går så lätt att få bort benen och smakar mums.
Men filea är inte heller fel.
Nu blev jag sugen på fisk... ;-)
En sådan granne skulle jag gärna vilja ha! ;-)
Skicka en kommentar