onsdag 6 maj 2009

Madeira2

När vi var på Madeira vandrade vi på en Levada, vi tog en taxi och lät chaffören välja en åt oss. Han valde en lätt, tyckte nog inte vi såg ut att klara någon svårare, och det är jag glad för. På vissa ställen stupa det riktigt brant ner och för det mesta var där inga räcken. En härlig upplevelse var det iallafall.
Nu blev det ju inte riktigt som vi hade tänkt från början, att vi skulle hyra bil och åka runt på egen hand. I stället hyrde vi en taxi med chaffören som guide. Det ångrar vi inte, han visste precis var utsiktspunkterna var. Rolig och trevlig var han också. Trädet på bilden kallas Lamp eller Flaskborstträd.

Han körde oss till bland annat en korgfabrik, mycket intressant att se när de flätade korgar. När det var tid för lunch åkte vi till en lite lokal restaurang i en liten by som heter Faial och ligger utanför Santana. Vi åt dagens rätt som var Feijoada det var riktig husmanskost och var verkligen gott och mätt blev man. Vill ni ha receptet så klicka på namnet.

Vilken färgprakt det var i alla parker i all sköns nyanser.


Vägkanterna var kantade med Afrikas blå lilja. De flesta var bara i knopp ännu, men kan tänka mig att det är en underbar syn när alla blommar. Hade vi kommit ett par veckor senare hade vi fått uppleva det också.


Vilka vyer vi fick se, taxin körde allra högst upp på topparna av bergen och stannade så att vi kunde begrunda utsikten.

Vi åkte även ner till havet och beskådade när vattnet slog mot landkanten.


Inte gick det att bada i havet, men det finns bassänger runt hotellen, med havsvatten i.

Här står våran chaufför och väntar på oss, medan vi vandrar runt i omgivningen. Taxin står nedanför kullen. Det var inte dyrt att hyra den. 90 euro för en hel dag cirka 8 timmar, och vi var 4 personer. Fler bilder kommer en annan dag.
5 kommentarer:

Ingrid sa...

Hejsan!

Tack för din kommentar hos mig! Halsbandsflugsnapparen är lik den svartvita flugsnapparen, men det vita på bröstet fortsätter som ett band upp runt halsen. Det finns en länk i inlägget där du kan få läsa om den och titta på den.

Så roligt det är att se dina bilder från Madeira. Där är verkligen vackert och jag känner igen mig i en hel del av dina foton.
Jakarandan brukar blomma på Sicilien också nu på våren, hoppas att de gör det när vi kommer dit i nästa vecka.
När vi var på Madeira köpte jag en korg och den har jag fortfarande kvar och använder så gott som dagligen här jag går till affären.

Jag ser fram mot fler bilder!

Kram Ingrid

synne sa...

Jag bara njuter. Lite trist att vi inte får se alla blommor som blommar i oktober. Men då finns det säkert annat som är vackert att se på.
Underbara bilder.
Det där med taxi var inte så dumt. Ska komma ihåg det.
Kramen Synne.

Paula sa...

Nu är jag här igen o kommenterar...menar du att det var för skvalpigt för att doppa sig i havet, eller var temperaturen för låg? Jag som älskar just att bada i havet!
Fiffigt att hyra en taxiguide, o han verkade vara kunnig och duktig! Kanon! Vill se fler bilder!
Kramen

christel sa...

Underbara bilder:)

Monica sa...

Vilka underbart vackra foton...