torsdag 30 januari 2014

Cuevas de Canelobre

 Idag åkte vi vägen upp mot Alicante, åkte genom stan och svängde sen av inåt land till höger upp i bergen.
Härlig utsikt hade vi åt båda hållen.
 Målet för dagen var detta, en droppstensgrotta. Det var dottern som tittat ut resmålet, så hon körde dit. Känner mig alldeles trygg när hon kör. Vi hann knappt parkera bilen förrän en dam kom och sade till oss att det var en guidad tur på engelska som börjat precis, så vi gick med det truppen.
 Imponerande hur naturen kan bilda såna pelare och stalaktiter,och stalagmiter helt otroligt som det kan bli. Grottan är7 miljoner år gammal och öppnades för allmänheten för 50 år sedan. På helgerna ibland har de konserter inne i grottan, det är en fantastisk akustik i grottan och det är 17 grader plus året om i den, blev allt lite förvånad av att det var så varmt, är ju van vid att det är kallt i grottor.
 Det pågick lite arbete när vi kom ut från grottan, jag hade inte klättrat upp i den stolpen frivilligt. Där står han och pratar i mobiltelefonen. Det var många många meter ner till fast mark. Hoppas han kom ner helskinnad.
 På ner från berget såg vi många mandelträd som stod i blom, de har börjat blomma sen vi kom hit, trodde inte jag skulle få se några som blommar,och de blommar ju på bar kvist, alltså inga löv på busken eller träden
Åkte små serpentinvägar tillbaka, stannade till vid en liten restaurang och tog en kopp kaffe och en macka med lufttorkad skinka, Fick ett handskrivet kvitto på det vi beställt, har jag aldrig fått någon gång.
När vi kom hem fixade vi lite middag och kunde sitta ute på terrassen och äta den, härligt, nästa torsdag får jag med all säkerhet intaga middagen inomhus.

1 kommentar:

Paula i pörtet sa...

Hej, det låter som din vistelse är på upphällningen, bara en vecka kvar? Men nu har du fått sol så du klarar dig till vårsolen börjar skina i Sveariket. Underbar magnolia, först har du alla vårblomster att njuta av därnere och sen får du repris här hemma. Vi brukar åka o möta våren i maj en bit neråt i landet, bara det brukar göra skillnad på vårens ankomst med några veckor.
Kram