söndag 16 mars 2008

Kycklingar

Häromdagen var vi några stycken som samlades hos keramikern Ingalill Carlbark i Gumlösa för att tillverka påskkycklingar. Jag har aldrig sysslat med lera, men det var jätteroligt kan jag lova.

Den ena kycklingen blev inte den andra lik, det blev både stora och små. Helt plötsligt blev det ett får och sen blev det ett får till. Efter en stund upptäcktes det att fåren hade inga öron, så då blev det till att göra öron. Nu är det bränning och målning som återstår, så dom blir ju inte färdiga till denna påsken, men det kommer väl fler får jag hoppas.

Till Trollets keramik kan man åka och prova på att göra keramiksaker, man kan dreja också om man vill. Ingalill säljer också saker som hon tillverkat, trevliga presenter.
Här är en bild på mästerverken

Gumlösa är en liten by som ligger öster om Hässleholm. Ni kanske har hört talas om Gumlösa kyrka som kom på andra plats i tävlingen århundradets byggnad. Det är sveriges äldsta daterade tegelbyggnad, den är byggd på 1100-talet. En sevärdhet bara den. Sommarhalvåret är den öppen så man kan ta sig en titt i den.

4 kommentarer:

Mors Deka sa...

kar hur trevligt som helst. Har de hemsida? Jag antar att man måste boka tid. En kul grej att ge bort i present. KRAMEN!

Ingrid sa...

Hejsan!
Tack för kommentaren hos mig angående vita tisdagen. Att ni åt pannkakor den dagen stämmer ju jättebra in med att det är sista dagen innan påsk som man får äta vitt mjöl och ägg. Jätteroligt att få veta!

Fina höns du har!

Glad Påsk! Ingrid

Christel sa...

Om det är du som gjort de fina hönsen är du ju ett riktigt proffs. Skitfina ju

Ekelundskan sa...

Och där satt farbror Prästen också, minsann! Jättefina grejer ju! Och så nära - bara runt "knuten". Det är mycket man inte vet. Ha en trevlig fortsättning på påsken nu!