måndag 24 mars 2008

Påskvandring

Idag har det har varit Påskvandring i kyrkans regi. Vi startade i Sjunkaröd vid 09.30-tiden i strålande solsken, bitvis var grusvägen isbelagd och hal.

Vid starten var vi 14 personer men vid slutdestinationen var vi 15 stycken, det var en som mötte oss på halva vägen, så hon gick ju lika långt som oss andra.


Efter ca. halva sträckan blev det fikapaus vid Rallehall som är ett mäktigt flyttblock. Det är stengärden alldeles intill stenen så säkert har där varit betesmarker eller odlat, men det är nog ganska många år sedan för träden som står där är höga.

Granbarkborren hade gett sig på några av granarna, det syntes tydligt. Vitsipporna och scillorna stod i blom i vägkanten där solen har kommit till att värma upp marken.

När vi kom fram till Sörby kyrka blev det Högmässa 10 minuter efter utsatt tid, den kan ju inte börja förrän Prästen anlänt. Trevlig mässa med sång och musik, jag tycker det är så roligt att barn och ungdomar får medverka i gudstjänster och mässor.
Efter mässan var det middag i kyrkhuset med varmrökt lax, kokt potatis och sallad. Det blev också kaffe och kaka. Utsökt middag tack för det Marita, tack även till Christer för en underbar förmiddag. Det gör vi gärna om.


4 kommentarer:

Ekelundskan sa...

ÅÅÅhhh, vad härligt! Detta missade jag! Sörby är ju dessutom "min" kyrka. Och Maritas lax - hennes mat går inte av för hackor. Jaja, fick mig lite andlig spis igår när vi sjöng i Vinslövs kyrka, men jag hade som sagt gärna gått vandringen också. Roligt att se och läsa om, var det i alla fall. Kram!

Christina sa...

Låter som en toppendag....
Ha det gott

Bloggblad sa...

Jag var och sjöng i går - men dagens Emmausvandring hoppade jag över och åkte pulka istället...
Förr om åren hade vi påskbuffé i en av församlingarna här i stan - medan vi fortfarande var tre församlingar. Nu när vi är en enda, har en del ändrats, det mesta till det bättre.

Jag känner ofta kravet att jag borde vara med på ännu mycket mer än jag är, alla vill att jag skriver och fotar om just deras arrangemang i församlingsbladet...

Ingrid sa...

Så trevligt med en påskvandring! Det har jag inte hört att man ordnar här någonstans. Det låter som om du var en riktigt trevlig dag. Att det redan finns vitsippor! Här har blåsipporna nätt och jämt börjat.
Ha en god fortsättning på påskveckan!
Kram Ingrid