tisdag 25 mars 2008

Vinterdag

Klockan 10 i förmiddags såg det ut så här ute i kohagen, ett par timmar senare var nästan all snö borta. Det går fort när solen gassar som den har gjort idag, härlig vinterdag.
500 meter upp i skogen från där jag bor ligger detta gamla hus. Jag gick upp dit idag för att ta ett foto - tycker det ser så fint ut när ingen har gått i snön. Här bodde änkan Söderberg, tillsammans med sonen Carl, runt förra sekelskiftet. Då fanns bara den delen som är byggd av gråsten och som består av ett rum och kök. Carl var byns urmakare och under söderfönstret finns en fördjupning i väggen där urmakarbänken stod. Här fanns det bästa ljuset, i den för övrigt mörka stugan, där han kunde utöva sitt yrke.


6 kommentarer:

malin sa...

Vilket fint litet hus.
Och tack för historien bakom det.
Fina bilder!

Margaretha sa...

Ett sånt otroligt vackert gammalt hus....Skönt att snön försvinner fort...
Kram
Margaretha

Wivvi sa...

Jätte fina bilder!
Kram W

Marskatten sa...

Vilka vackra bilder! Skomakarens hus är ju jättegulligt.

Petra sa...

Underbara bilder!!
Men visst är det väl härligare nu när snön är borta och vitsipporna tittar fram.
Jag och Twix har varit ute i två timmar i skogen idag och bara njutit av vårkänslorna.
Trevlig Helg!
Hälsa Olle!!
Kram
Petra

Erika sa...

Vilka vackra vinterbilder.Huset ser verkligen fint ut. Tänk om väggarna kunde tala. Allt det gamla från förr är så intressant att få tar del av. Jag önskar att fler tog tillvara på det som fanns förr. Sådant som föregående släkt haft i sina ägor. Men många slänger med motiveringen att det är bara skräp och inget värde. Tänk så fel dom resonera.